Здраве и красота

Коя е идеалната грижа за мазна кожа?

Тя ще ви осигури до 8 часа хидратация

13.09.2017г. / 12 42ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Комбинирана или мазна кожа, акне, излишен себум, несъвършенства по кожата... Почти всяка жена е изправена пред тези кожни проблеми. Знаете ли, че мазната кожа често се оказва дехидратирана?

Ето защо е важно да намерим подходяща грижа, която да ни осигури балансирано ниво на pH на кожата, да предотврати появата на несъвършенства, да пречиства и регулира омазняването, да свива порите и да ни гарантира 8 часа хидратация.

Представяме ви новия продукт в серията Sebium на BIODERMA – Sébium Lotion. Това е перфектната грижа за мазна и комбинирана кожа с течна текстура, без изплакване. След неговото прилагане кожата е свежа, без риск за образуване на комедони, алергии, подходящ за тийнейджъри и мъже след бръснене.

Знаете ли, че в случаите на кожа с прекомерно омазняване (хиперсеборея) се наблюдават изменения като разширени пори, неравна кожна повърхност, загуба на здравословен блясък и свежест, поява на черни точки?

Козметичният бранд отива още по-далече в изследванията на причините за поява на несъвършенства и акне, съвместно със световни учени в областта, и открива че дисбалансът в качеството и състава на себума или т. нар. диссеборея е отключващ фактор при формирането на комедони и възпалителни акнеични лезии.

Докато при здравата кожа себумът играе ключова защитна и овлажняваща роля, то при кожа със диссеборея се наблюдава окисление на липидите и дефицит на витамин Е, естественият антиоксидант в състава му.

По този начин диссебореята е отговорна не само за появата на акнеични лезии, но и за дехидратирането на кожата поради по-пропускливата и незащитена кожна бариера. След като кожната бариера е нарушена, трансепидермалната загуба на вода се повишава и кожата се дехидратира, може да стане дори по-чувствителна.

Ето защо ни е нужен специален продукт за ежедневна употреба, активен лосион, който е комбинация от растителни активни съставки, за възвръщане баланса и състава на себума. Разкрийте красотата на кожата си и си подарете най-добрата грижа.

 

Коментирай