Здраве и красота

Отвара за повишаване на имунитета с 4 мощни съставки

Как да подготвим имунната система за зимата

23.09.2017г. / 19 12ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

С настъпването на есента се повишава рискът от респираторни инфекции, вируси, грип. Имунната система трябва да бъде подсилена още преди идването на зимата.

Естествените продукти от природата могат да ви спасят. Ще ви представим една примерна рецепта за отвара, която да пиете всеки ден през есента и зимата за силен имунитет.

Отвара от 4 билки понижава кръвното налягане

Отварата помага още за прочистване на черния дроб, за понижаване на холестерола, предотвратяване на камъни в бъбреците и регулиране нивата на кръвната захар.

Приготвя се много лесно и съдържа прости съставки. Кои са те?

  • 4 лимона
  • 50 г корен от джинджифил, настърган
  • 3 глави чесън
  • 3 чаши вода

Почистете добре скилидките чесън. Обелете и настържете джинджифила. Нарежете лимоните заедно с корите на половини или четвъртини. Сложете всички съставки в блендер, добавете водата и пасирайте. Прехвърлете сместа в съд на котлона и варете на слаб огън, докато заври. Свалете я от огъня, охладете и прехвърлете в стъклен съд с капак.

10 причини отварата от глухарче да е страхотно полезна!

Употреба:

Пийте по една чаша от сместа всяка сутрин на гладно и по една чаша след обед и вечеря. За предпочитане е да я приготвяте прясна възможно най-често, за да не губят продуктите свойствата си.

Правете процедурата всеки ден в продължение на 3-4 седмици, докато повишите имунитета си. След това редувайте една седмица почивка, една седмица прием на отварата.

* По желание подсладете отварата с мед. Той ще обогати сместа още повече с полезни антибиотични вещества.

Коментирай