Здраве и красота

Подредба на помещението за тренировка според фъншуй

Как да направим залата за упражнения енергийна и приветлива

25.09.2017г. / 10 27ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато променяте дома си, животът ви се променя. Това е основна максима във фъншуй. Всяко помещение в дома трябва да бъде реорганизирано, така че да канализира енергията и да я въвежда във вашата Вселена.

Ето защо и пространството, в което правите тренировките и упражненията си, също трябва да е подредено според фъншуй.

1. Почистете мястото за тренировки.

Правилата на фъншуй в организирането на всяко кътче в дома могат да се приложат и в помещението за тренировки. Най-напред е важно да почистите стаята или залата, в която се упражнявате.

По-добър секс с помощта на фъншуй

Освободете пространство за вибрациите. Осигурете подходяща музика и добро осветление. Използвайте етерични масла, които да ви отпуснат.

2. Внесете цветове за повече настроение и енергия.

Не е препоръчително да аранжирате залите и стаите за тренировка в ярки цветове. Червеното, оранжевото са огнени цветове, които се свързват със страст, смелост и агресия. Може да звучат подходящо за стимулиране по време на тренировка, но не е така.

Препоръчително е вместо тях да изберете металните нюанси. Металът се свързва с яснота и спокойствие. Докоснете се и до земните цветове – зелено, бежово, кафяво.

3. Тренирайте с лице към огледалото, но нека е само едно.

Използването на много огледала според фъншуй може да се окаже сложна задача. Нека то да е само едно и да отразява само вашия образ по време на тренировка. Ползването на повече от едно огледало, както се случва в много зали за тренировки, може да има разочароващ и потискащ ефект.

Фъншуй съвети за зачеване

Свързани статии

4. Достатъчно осветление.

Препоръчително е в помещението за тренировки да има много светлина. Нека тя е естествена, слънчева, а не създадена от множество крушки. Най-вредни за енергията са луминесцентните лампи. Слънчевата светлина ще ви помогне да направите по-интензивни и ползотворни тренировки.

5. Окачете нещо мотивиращо на стените.

Стените в залата могат да ви помогнат да тренирате по-добре. Окачете някаква мотивираща мантра, картина, рисунка, каквото и да е, което ви мотивира.

6. Аромати.

Някои аромати стимулират енергийните нива в тялото. Поставете етерично масло от мента в помещението за тренировки. Миризмите активизират енергията и помагат за издръжливостта.

Коментирай