Здраве и красота

7 причини да не спите голи

Спането без дрехи не е чак толкова полезно, колкото бива представяно

28.09.2017г. / 10 33ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Съществуват противоречиви мнения относно спането със или без дрехи. Една част от изследванията препоръчват спането голи като полезно в много отношения. Други проучвания обаче показват, че директният контакт на кожата със спалното бельо може да не е чак толкова добро нещо за здравето, колкото предполагаме.

Има и други причини да не спите голи, а да се сгушите в уютната си пижама. Кои са те?

1. Няма да ви е студено.

По време на сън е противопоказно температурата на тялото да се повишава, защото процесите в организма биват нарушени. Градусите в спалното помещение също трябва да са умерени. Пък и интимните части лесно изстиват без бельо.

Най-вредните навици по време на сън

2. Спането голи елиминира уютната идея за носенето на пижама.

Пижамата е толкова приятна и уютна за носене. Защо да се лишавате от това удоволствие, особено през студените месеци.

3. Ами ако има спешен случай през нощта?

Представете си, че се случи нещо неочаквано – пожар, земетресение или нещо не толкова животозастрашаващо, но все пак налагащо бързо да се изстреляте от леглото? Как ще реагирате, ако сте голи?

4. Имате нужда от преграда между леглото и интимните си части.

Не забравяйте, че по спалното бельо и матрака живеят акари и всякакви микроорганизми, които могат да предизвикат здравословни проблеми при контакт с кожата.

Вредно ли е спането със сутиен?

Свързани статии

5. Спането голи може да предизвиква неудобни ситуации при ставането през нощта.

Ако ставате до тоалетна през нощта, отивате да пиете вода или пък да проверите дали не се е появило нещо вкусно в хладилника, срещите с други обитатели на дома биха били доста неудобни, меко казано.

6. Гаджето ви може да реши, че сте настроени за секс 24 часа в денонощието.

Не всеки е готов да прави секс нонстоп. Но постоянната ви голота може да се окаже твърде предизвикателна за партньора ви.

7. Ще пръскате повече пари за чаршафи.

Ако не сте забелязали, спането голи захабява чаршафите по-бързо, защото търкането на кожата директно в плата оставя петна, които стоят дори след изпиране. Това се дължи на естествената секреция на мастните и потните жлези на кожата, както и отпадането на мъртви клетки от нея.

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 6 години )
Свободно време