Здраве и красота

Първа САГБАЛ „Света София“ с кампания за репродуктивно здраве

В подкрепа на зачатието

28.09.2017г. / 10 15ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

В периода от 1-ви октомври до 1-ви декември 2017 г. екипът на Първа САГБАЛ „Света София“ ще проведе кампанията „Въпрос на разговор и преглед“. Инициативата е насочена към репродуктивното здраве на българите и е предназначена за студенти, докторанти и други учащи млади жени и мъже. Кампанията се реализира с подкрепата на Столична община, фондация „Искам бебе“ и сдружение „Зачатие“.

Целите на инициативата са да се предостави достъп до безплатни прегледи с цел подобряване на репродуктивните възможности на младите хора в България, да се информира младото поколение за репродуктивното и сексуалното здраве и как това се отразява на репродуктивното им бъдеще, както и да се поощри раждането на първо дете преди 30-годишна възраст.

Екипът на лечебното заведение ще осъществи и програмата за диагностика и лечение на двойки с репродуктивни проблеми „40+“. От нея могат да се възползват пациентки над 40-годишна възраст и по-млади жени с преждевременно намален яйчников резерв.

Безплатните прегледи на дамите ще включват попълване на въпросник, разговор със специалист по репродуктивна медицина, ембриолог, андролог, гинекологичен преглед, както и ултразвуков преглед. За мъжете са предвидени безплатна спермограма, попълване на въпросник, разговор със специалист и анализ на спермограма. При необходимост в прегледите ще бъдат включени и други специалисти – мамолог, сертифициран психотерапевт и други.

При констатиране на здравословен проблем, пациентите ще бъдат насочвани за диагностично уточняване и лечение. Двойки с репродуктивни проблеми, които имат желание да имат дете, ще бъдат подпомогнати финансово чрез предоставяне на преференциални цени за инвитро процедури, като изискването ще е поне единият от двамата да е учащ.

За безплатните прегледи и консултации не се изисква направление от личния лекар или друг медицински документ. Те ще се извършват от 10:00 до 13:00 часа, всеки работен ден. Необходимо е предварително записване на телефон: 0876 35 91 90; 02/ 447 02 63; 0878 20 52 53.

Коментирай