Здраве и красота

Кои трикове за отслабване работят и кои – не?

Всеки тест е строго индивидуален

11.10.2017г. / 11 53ч.
Михаела Лазарова
Снимка: isock

Снимка: isock

Когато искаме да редуцираме телесното си тегло търсим съвети, пробваме диети и трикове. Най-трудно е да се справим с глада, дори когато диетата ни е балансирана. Част от екипа на забавния сайт adme.ru тества някои от познатите съвети за залъгване на глада. Кои са ефективни и кои не, вижте в следващите редове. Разбира се всичко си остава строго индивидуално.

Чаша вода преди хранене

Всички сме чували за чашата вода на празен стомах, изпита 15-20 минути преди хранене. Водата трябва да е студена, така тялото ще изгори няколко калории, за да я затопли в стомаха. Ситостта трае 10 минути, след това гладът се връща и е възможно да хапнете повече от обикновено.

Извод: не работи.

Ароматерапия

Когато готвим, апетитът ни намалява или изчезва напълно. Това се дължи на факта, че миризмата заблуждава мозъка ни и изпраща сигнали за насищане. Вдишването на определени аромати като ябълки, мента, ванилия, канела също могат да притъпят усещането за глад. Ето защо си вземете етерично масло и вдишвайте от него, когато почувствате глад.

Извод: Този метод работи, но не за дълго време, след половин час гладът може отново да напомни за себе си.

5 диети не за отслабване, а за лечение

Съдове в студени тонове

За хората, които са склонни да преяждат, диетолозите препоръчват да се хранят в чинии в студени багри. Факт е, че сините и зелени нюанси потискат апетита и успокояват психиката. Подсъзнателно те не са свързани с храна, защото в природата има малко продукти, оцветени в тези цветове.

Извод: Апетитът е по-малък, особено ако хапвате нещо, което не ви е любимо. Този метод работи.

2-3 кубчета черен шоколад, когато ви се прииска десерт или сте гладни

Тъмният шоколад в малки количества ще ви даде енергия, ще залъже апетита и няма да навреди на фигурата ви. Важно е да консумирате такъв, който е с поне 70% съдържание на какао. Може да се чувствате сити в продължение на час.

Извод: Този метод работи.

Отслабнете с ръчната диета

Хапвайте в по-малки чинии

Смята се, че това е ефективна техника за намаляване на теглото. Номерът е храната ви да е в по-малка по размер чиния, така и порцията ще е по-малка и се намалява рискът от преяждане.
Разбира се важно е да не си сипвате няколко порции в малката чиния.

Извод: този метод работи.

Стимулиране точката на апетита

Чували ли сте за акупресура? Това е древна техника, с която се стимулират определени точки в тялото ни. Според акупресурата точката за потискане на апетита се намира между носа и горната устна. Поставете показалеца точно над горната устна и масажирайте точката с лек натиск в продължение на няколко минути.

Свързани статии

Извод: Този метод не работи и не намалява апетита.

Всяка хапка да се сдъвква 40 пъти

Колкото по-дълго дъвчем храната, толкова повече успяваме да излъжем съзнанието, че тялото ни е сито. Диетолозите вярват, че всяка хапка трябва да се сдъвче 40 пъти. Факт е че добре сдъвканата храна е по-добре приемана от храносмилателната система, което е важно, когато искаме да отслабнем.

Извод: Работи отчасти.

Снимка: isock

Коментирай