Здраве и красота

Как да познаем атопичната кожа

Вижте кои са симптомите на атопичния дерматит и как могат да се облекчат

24.10.2017г. / 08 27ч.
Аз жената
Снимка: Shutterstock

Снимка: Shutterstock

Атопичният дерматит е хронично, повтарящо се кожно заболяване, което има периоди на затихване и обостряне. За появата му влияние оказва както генетичното предразположение, така също и околната среда.

Обикновено протича в две фази: спокойна и остра. При първата кожата е много суха, раздразнена и е необходимо да се хидратира всеки ден. Втората протича с възпаление и е по-болезнена, необходимо е да се използват продукти, които да успокоят възпалената кожа и да намалят дискомфорта.

Симптомите са:

  • сърбеж – често е по-силен през нощта и причинява разраняване на кожата.
  • обрив – пъпчици с течност, които често сълзят.
  • лющене – груба, опъната или дори напукана кожа.

Най-честите места, на които се появява атопичният дерматит при децата, са лицето, особено бузите и скалпа, както и лактите и колената. При възрастните са засегнати ръцете, половите органи, гърдите, гърба и зоните около клепачите.

Атопичната кожа изисква всекидневни грижи със специални емолиентни продукти, които доставят необходимите липиди, задържат влагата и спомагат за възстановяването на кожната бариера.

Здраве Дерматопик емулсия за къпане е продукт за деликатно почистване на кожата в случаи на тежка сухота и атопични прояви. Емулсията оставя кожата чиста, мека и хидратирана, като спомага за поддържането на хидролипидния баланс и комфорта й. Емулсията е формулирана с активни съставки и натурални масла, които намаляват усещането за сърбеж и опънатост, успокояват и хидратират сухата кожа. Създаденият на повърхността на кожата оклузивен филм предпазва от външни дразнители и загуба на вода и възстановява липидите и веществата, които задържат влага в кожата за по-дълго време.

Здраве Дерматопик емолиентен крем е създаден специално за случаите на тежка сухота и атопични прояви на кожата. Кремът предпазва от изсушаване, намалява усещането за дискомфорт и сърбеж. Формулиран с натурални масла (бадемово, сусамово, карите), кремът овлажнява, успокоява и подхранва кожата. Включеният в състава му биотехнологичен дестилат на слънчогледово масло стимулира естественото производство на липиди, като по този начин запазва мекотата и еластичността на кожата.

Доказани клинични резултати *

  • Успокоява дискомфорта – 92%
  • Намалява сухотата – 92%
  • Намалява сърбежа – 72%

* Тест за употреба с 25 доброволци, ползвали Здраве Дерматопик емолиентен крем в продължение на 4 седмици. Процентите (%) отговарят на позитивните отговори.

Продуктите Здраве Дерматопик са подходящи за лице и тяло, за ежедневна употреба от бебета, деца и възрастни. Съставът им е натурален, не съдържат парабени и оцветители и са тествани под дерматологичен контрол. Продуктите Здраве Дерматопик можете да поръчате на www.aroma.bg

Коментирай
Здраве и красота