Здраве и красота

Колко калории носят полезните храни и лакомствата?

Вижте 12 сравнения на продукти от различни хранителни категории

23.10.2017г. / 06 36ч.
Михаела Лазарова
Снимка: adme.ru

Снимка: adme.ru

В основата на поддържането на добро здраве и добра фигура са редовната физическа активност и здравословното хранене. Някои се доверяват на съветите на диетолози, докато други стриктно следят калориите на опаковките и смятат, че ако изпият чаша от любимата газирана напитка или малка кутийка с пържени картофи, това няма да се отрази на фигурата и здравето им.

Когато следим калориите на етикетите, рядко се замисляме дали малкото калории ни носят ползи за здравето. Така например един мъфин може да има около 200 калории в зависимост дали е с добавки като шоколад, плодове, крем, ядки.

Тези калории изглеждат малко, но не се замисляме, че консумацията им повишава нивата на кръвната захар и инсулина. Скоро след като сме хапнали мъфина може да се усетим по-мудни, без енергия и много по-гладни отпреди неговата консумация.

Свързани статии

Любимите ни лакомства спадат към групата на храните с така наречените празни калории. Те не носят почти никакви хранителни стойности и са пагубни за здравето и фигурата ни. Вижте 12 сравнения на продукти от различни хранителни категории, сравнени по калории, които ни доставят.

Докато едните натоварват нивата на кръвната захар, други спомагат за поддържането на добрия метаболизъм и ви осигуряват полезни хранителни елементи.

 

Коментирай