Здраве и красота

5 причини да опитате сухо четкане на кожата

Защо е полезно

30.11.2017г. / 13 00ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Сухото четкане на кожата е полезно по много начини. Малко жени се сещат да правят тази техника редовно, а тя заслужава специално внимание по много причини. Ето 5 от тях:

1. Предотвратява врастването на косми.

Четкането на кожата на сухо стимулира растежа на космите и премахва натрупаните естествени кожни екскременти, запушващи порите. Това позволява на епилираните или обръснати косъмчета да израснат нормално.

8 причини да си правите масаж по-често

Сухото четкане премахва мъртвите клетки от епидермиса, което прави ексфолирането на мокро още по-ефективно.

2. Прави кожата по-гладка и изглажда целулита.

Целулитът е упорит и се редуцира изключително трудно. Сухото четкане помага това да се случи по-бързо и ефективно. То подсилва естествения механизъм на детоксикация на тялото, ускорява лимфния поток и премахва токсините и възпаленията в кожата, предизвикващи целулит.

3. Помага и в храносмилането.

Здравни експерти от аюрведическия център The Chopra Center смятат, че сухото четкане с четки с овална форма в областта на корема и крайниците подобрява усвояването на храната и намалява възпалението. Няколко минути масаж на сухо в коремната област (без силен натиск) подобрява максимално храносмилането, ускорява метаболизма, потиска възпалението.

Нежно ексфолиране на кожата на ръцете

4. Детоксикира.

Със стимулирането на кръвообращението и лимфния поток, тялото се освобождава от натрупаните токсини не само в кожата, но и в целия организъм. Като най-голям орган в човешкото тяло обаче кожата може да допринесе значително за детоксикацията на организма. Сухото четкане е чудесен начин за постигането ѝ.

5. Намалява стреса.

Сухият масаж на кожата помага за отпускането на нервната система. Той стимулира секрецията на серотонин и ендорфини.

 

Коментирай