Здраве и красота

Какво трябва да знаят дамите с лунички за фон дьо тена?

Ценни трикове за подчертаване на вашия чар

23.11.2017г. / 14 09ч.
Илияна Николова
Снимка: pixabay

Снимка: pixabay

Луничките са очарователни. Който ги притежава изглежда винаги с няколко години по-млад. Те са символ на невинността, младостта и свежестта. Ако имате лунички – радвайте се! Те са вашата специална запазена марка.

Жените с лунички обаче изпитват известни трудности в избора на фон дьо тен.

Вижте актрисите на Холивуд без грим (галерия)

За да ви улесним, ето няколко неща, които трябва да знаете за луничките си и за избора на подходящ грим и козметика.

1. Винаги започвайте с основа.

За да подчертаете по нежен начин своите лунички, първо подгответе кожата си с изсветляваща основа. Това ще ви помогне да озарите лицето си, така че луничките да изпъкнат по елегантен начин.

2. Внимавайте фон дьо тенът да пасва повече на светлата част на кожата ви.

Когато търсите перфектния фон дьо тен имайте предвид, че той трябва да съответства на основния цвят на кожата ви, не на луничките. Това ще направи участъците с лунички още по-естествени и красиви.

3. Придържайте се към кремообразни или течни текстури.

Избирайте лека основа и овлажняващ продукт за оцветяване на кожата. Това ще изясни луничките ви, но без да ги скрие напълно. Все пак, те са чарът ви.

4. Ползвайте коректор, но много пестеливо.

За по-естествен вид е необходимо да не прекалявате с коректора. Някои жени правят грешката да наблягат предимно на него в стремежа да скрият луничките. Ефектът е подобен на маска. Не го правете.

Съветите на дерматолозите за млада и здрава кожа

5. Бронзантът трябва да стане новият ви най-добър приятел.

Бронзиращите продукти импонират чудесно на кожата с лунички. Те придават пухкав, естествен вид на кожата като подчертават естествените ѝ качества и плюсове. Можете да ползвате прахообразен вариант или течен, който да смесите с фон дьо тена си.

6. Никога не пропускайте ружа.

Топлите цветове и прасковените нюанси са идеални за жени с лунички по кожата. Те правят мъничките петънца да изглеждат пепеляви, което добавя нежен чар към изражението и сиянието на кожата ви.

7. Играйте си с цветовете на червилото.

Не се притеснявайте да експериментирате с класическо червено или нежни цветове в розовата и бледооранжевата гама. Те ще допълнят пулсиращия ефект на вашите лунички.

Коментирай