Здраве и красота

6 тайни на жените с перфектна очна линия

Как да направите грима си перфектен

02.01.2018г. / 13 06ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Красивият грим дължи елегантния си завършек предимно на очната линия. Тя е трудна за поставяне. Не всяка жена умее да нанася прецизно и перфектно очната линия.

За да се справите с очната линия по най-добрия начин, вижте кои са тайните за правилното ѝ поставяне.

Използвайте основа

Ако кожата на клепачите ви е хлъзгава и по-мазна, използвайте основа, която да направи полето за „рисуване“ сухо и лесно за обработване. Основата ще създаде гладка повърхност, която ще запази очната линия на мястото ѝ и ще я направи по-лесна за нанасяне.

20 блестящи идеи за грим на очите (галерия)

Разберете коя формула е най-подходяща за вас

Общо казано, най-разпространените козметични продукти за поставяне на очна линия са гел лайнерите, течните лайнери или пък моливите. Опитайте всеки един от тях, за да разберете коя формула пасва най-добре на кожата ви. Важно е и коя ви е най-лесна за поставяне.

Подпирайте лактите си

Преди да започнете с нанасянето на очната линия, подпрете лактите си. Фиксирането на треперещите ръце играе основна роля за перфектната очна линия.

6 грим техники, които трябва да спрете да правите!

Използвайте повече от един цвят

За да наситите очната линия с изразителност, използвайте силата на сянката. Нанесете по-тъмен цвят в долната част на линията и по-светъл в горната, например бронз или сиво на фона на черна основна линия. Ефектът е подобен на опушения грим със сенки.

Нанасяйте отзад напред

За да направите възможно най-прецизната очна линия, започнете от ъгълчето на окото във външната му част и придвижвайте навътре. Така се постига най-добрата симетрия.

Сменяйте често очната линия

Специалистите съветват флаконите с очна линия да не се ползват повече от два месеца. Сменяйте ги навреме, за да избегнете сгъстяването. То прави нанасянето по-трудно и освен това крие риск от инфекции.

Коментирай