Здраве и красота

Хранене и спорт според кръвната група

За да бъдете винаги в добра форма

01.09.2020г. / 16 35ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

В динамиката на ежедневието, невинаги обръщаме внимание на начина си на хранене, това дали и колко често спортуваме. В резултат възникват редица неразположения, покачваме телесното тегло, чувстваме се напрегнати.

Коя е вашата кръвна група?

В следващите редове споделяме няколко насоки за това как е добре да се храните и да спортувате според типа кръвна група. Може би това ще ви улесни в създаването на един здравословен план за вашето ежедневие.

Нулева кръвна група

За хората с тази кръвна група е добре да се възползват от своята енергия и физически възможности за упражнения с висока интензивност като бягане, интервални тренировки, бойни изкуства. Редовната физическа активност ще ви помогне да намалите нивата на стрес и да повишите настроението си.

Въпреки че за вас са по-подходящи динамичните спортове, може да опитате и с медитация, йога, които също ще ви държат в баланс, но и ще ви помогнат, ако страдате от артрит или хронични заболявания.

Що се отнася до храненето, добавете към менюто си животински продукти, но бъдете внимателни с консумацията на млечни продукти и зърнени храни, тъй като имате склонността да не ги усвоявате както трябва.

Водещата причина за увеличаване на теглото сред хората с нулева кръвна група е глутенът, който се намира в пшеничните продукти.

Характер според кръвната група

Кръвна група А

За разлика от хората родени с нулева кръвна група, при тези с група А, интензивните упражнения увеличават нивата на кортизола (стресовия хормон), което води до мускулна умора и изтощение.

Ето защо е добре да се насочат към по-релаксиращи практики като йога, тай чи или пилатес, леки аеробни упражнения, ходене, за да постигнат емоционален баланс и да контролират хормоните на стреса.

Ако не сте веган или вегетарианец, добре е да добавите повече плодове, зеленчуци към менюто си и да ограничите приема на животинските продукти.

Заболявания, свързани с кръвната група

Кръвна група В

Ако вашата кръвна група е В, то може да се ориентирате към умерените групови упражнения, като например аеробика с по-нисък интензитет, тренировки за сила, тенис, плуване, колоездене.

Хората с тази кръвна група се отличават със здрава имунна система и толерантна храносмилателна система и са склонни да се съпротивляват на много от тежките хронични дегенеративни заболявания или поне да преминават по-добре от другите кръвни групи. Тъй като имате висок праг на алергия, имате добра поносимост към повечето храни.

Свързани статии

Кръвна група АВ

За хората с тази кръвна група, комбинацията от физически активности за кръвни групи А и в, работи най-добре. Нуждаете се от висока интензивност, за да се отървете от натрупания гняв. От друга страна е добре да повишите вашите сила и гъвкавост.

Що се отнася до менюто ви, консумацията на пресни плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни и регулирането на червеното месо и млечните продукти, ще ви помогне да поддържате една добра форма.