Здраве и красота

10 начина да отслабнете бързо и сигурно

Без лишения и страдания

30.12.2017г. / 07 51ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеки иска да изглежда перфектно в кожата си. Отслабването е трудно, още по-трудно е задържането на желаното тегло.

Оставете диетите. Те ви пречат да поддържате теглото си в нормални граници задълго. Вместо това сменете тактиката и опитайте някои сигурни методи, помагащи в отслабването и задържането на мечтаното тегло.

1. Сменете рутината.
Направете си график, по който да приемате полезни хранителни вещества. Наблегнете на плодовете и зеленчуците. Закусвайте със смутита, добавяте полезни фибри към тях.

Как да отслабнете лесно след 40?

2. Сложете край на готовите храни.
Откажете всичко, що е готово, пакетирано или полуготово. Тези храни са препълнени със сол, стабилизатори, емулгатори, консерванти. Яжте повече натурални продукти.

3. Пропускайте солта.
Ако искате да улесните отслабването и задържането на теглото си, пропускайте допълнителното осоляване на храните, които консумирате.

4. Закусвайте с 300 калории.
Не пропускайте закуската. Тя дава тласък на метаболизма. Не е добре и да преяждате. Яжте около 300 калории във вид на полезни протеини, мазнини и въглехидрати. Включвайте и фибри.

5. Спрете вредните пороци.
Те пречат на поддържането на красива фигура. Пушенето забавя метаболизма. Погрешно е схващането, че цигарите помагат да сте слаби, а след спирането им напълнявате. Те забавят обмяната на веществата и запушват артериите.

6. Движете се повече.
Движението е здраве. То помага да изгорите повече калории. Дори да нямате време за тренировки, можете да включите допълнително движение към ежедневието си. Танцувайте, докато чистите с прахосмукачката. Премествайте се от крак на крак, когато миете чинии. Изкачвайте стълбите, когато носите пазарска чанта.

Какво да правите всеки ден, за да отслабнете без диети?

Свързани статии

7. Поне един ден в седмицата тренирайте по-усилено.
Ако не сте спортна натура, не се претоварвайте. Изтощителните тренировки са нож с две остриета. Но задължително отделете един ден, в който да вдигнете оборотите на максимум. Това дава силен тласък на метаболизма.

8. Наблегнете на зеленчуците.
Те са най-полезната храна в нашето битие. Нека те са основната част от менюто ви. Останалото трябва да е в по-малки количества.

9. Правете йога.
Йогата помага за изгаряне на калории, стягане на всички мускули, подобряване на гъвкавостта и поддържане на нормални нива на кръвна захар и инсулин. Облекчава стреса и повишава серотонина.

10. Не пропускайте десерта.
Когато човек е щастлив, слабее по-качествено. Не се лишавайте напълно от малките радости в живота, какъвто е десертът. Просто се движете повече, но и не прекалявайте със сладостите.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
137 ( преди 6 години )
Поредната дебелана която не иска да спре да се тъпче с храна, и обвинява целият свят, че е дебела.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
The Ghost ( преди 6 години )
Поредната идиотска статия за лесно отслабване
отговор Сигнализирай за неуместен коментар