Здраве и красота

Защо не трябва да правите коремни преси всеки ден?

Еднаквите и често повтарящи се натоварвания предизвикват микронаранявания в мускулните влакна

24.01.2018г. / 12 46ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Мечтаете за изваяни коремни мускули? Харесали сте си бързи упражнения, които възнамерявате да правите всеки ден, докато се сдобиете с бленуваната коремна преса? Този подход е грешен.

За да получите желаните резултати е важно да не правите едни и същи упражнения за коремните мускули всеки ден.

Защо не трябва да правите една и съща тренировка всеки ден?

Защо?

Еднаквите и често повтарящи се натоварвания предизвикват микронаранявания в мускулните влакна. За да се възстановят, тези влакна се нуждаят от почивка. След всяко натоварване трябва да има подобаваща почивка.

Така резултатите ще изпъкнат много по-отчетливо и бързо, смята Астрид Суан, треньор и специалист по фитнес, цитирана от womenshealthmag.

Когато правим едно и също упражнение или работим върху една и съща част от тялото отново и отново, резултатите се забавят, а формата на мускулите се нарушава. Появяват се болки, скованост, невъзможност за изпълнение на упражненията.

3 упражнения с фитнес топка за стегнат корем

Свързани статии

Суан смята, че разнообразието е от ключово значение за коремните преси. Задължително трябва да се редуват натоварвания и почивка. Правенето на 100 коремни преси всеки ден носи повече вреди, отколкото ползи.

Укрепването на сърцевината на тялото е важно не само за постигане на равномерен корем, но и за подобряване на позата, равновесието, облекчаване на болката в долната част на гърба.

Пренебрегването на сърцевината на тялото може да предизвика проблеми с мускулите и да се появи мускулен дисбаланс. Ето защо упражненията за стягане на основата на таза също са от огромно значение.

Не прекалявайте с коремните преси и давайте възможност за почивка и регенерация на мускулите си.

Коментирай