Здраве и красота

Как да почистим кожата в дълбочина

С ново поколение продукти за двойно почистване на кожата

24.01.2018г. / 08 18ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеки ден кожата на лицето е изложена на замърсяване, чийто произход може да е от околната среда, силно замърсения въздух, токсините, мъртвите клетки, гримът. В следствие на тяхното въздействие върху кожата, се получава голямо натрупване на нечистотии и производството на свободни радикали се ускорява. Така кожата започва да губи своя блясък и да старее преждевременно. 

Ще се учудите колко много дейности от ежедневието ни причиняват вреда на кожата, дори без да го осъзнаваме. Вижте някои от най-често срещаните всекидневни навици, които оказват пагубно влияние на здравето и добрия вид на кожата.

Носенето на непочистени очила

Вероятно ви се струва незначително, но както се грижите за хигиената на вашите контактни лещи, така трябва да се грижите и за слънчевите и диоптрични очила. Остатъците от грима, постоянното докосване с мръсни ръце е причина за натрупването на много бактерии върху очилата, които се натрупват върху кожата ви.

Ако сте с по-мазна кожа, това ще е причина за по-бързото замърсяване на кожата на и около носа, което често е причина за появата на неприятните черни точки. Затова мийте често очилата със сапун и вода или използвайте специален спрей за тяхното почистване.

Рядко сменяте калъфите на възглавниците

През нощта кожата ви получава шанс да отдели полезни масла за възстановяването си, както и да премахне голяма част от мъртвите клетки. С течение на времето тези мъртви клетки могат да се натрупат върху калъфката, оставяйки след себе си бактерии и токсини. За да поддържате кожата си чиста и здрава, сменяйте през няколко дни калъфа на възглавницата си.

Често се излагате на климатик

Ако прекарвате твърде много време в помещение, в което работи климатик или пък го пускате непрекъснато в колата, това може да навреди много на вашата кожа. Климатиците отнемат от влажността на въздуха, а кожата се нуждае от нея, за да изглежда здрава и блестяща.

Дълги душове с гореща вода

Понякога те са приятни и имат релаксиращ ефект. Но честото къпане с гореща вода може да навреди на външния слой на кожата и да предизвика лющене и дехидратация.

Твърде често ексфолирате

Прекалената ексфолиация на кожата може да я лиши от полезните масла, от които тя се нуждае, за да поддържа своите блясък и еластичност. Ексфолирайте кожата си не повече от два пъти седмично, ако искате да я запазите красива.

Не почиствате добре остатъците от дневния грим

От огромно значение за красивата и блестяща кожа е доброто почистване на грима. Създайте си постоянен навик да почиствате грима основно и внимателно, за да предпазите кожата си от увреждане.

Това, което ви е необходимо, за да почистите кожата в дълбочина от всички вредни замърсители, ще откриете в новия ритуал, разработен от лаборатория Lierac.

Той е вдъхновен от йонната детоксикация, който помага да изчистите кожата на повърхността и в дълбочина – двойно почистване. Високоефективният процес дължи резултатите си на положително и отрицателно заредени микромагнити, които улавят дори и най-малката следа от замърсяване във всеки слой на кожата.

Серията двойно почистващи продукти на Lierac предлага три чувствени текстури – мляко, балсам или пяна – за всички типове кожа и за всички видове нужди. Част от серията е и гел-лосион за идеален завършек на процеса. Формулите комбинират микромагнит с почистващо действие, микроексфолиращ ензим и успокояващ екстракт от водна лилия.

Всички продукти за двойно почистване имат активни текстури, което гарантира двойното им действие – премахване на замърсители и грим от една страна и микрозаглаждаща детоксикация от друга. Също така, всички продукти от серията притежават и неподражаема чувственост и излъчване.

Вижте характеристиките на почистващите продукти от ново поколение.

Балсам-олио

Изключително деликатна и чувствена грижа

[идеален за суха кожа]


Растителното масло придава особено мека текстура на балсама, тъй като температурата му на топене е много близка до тази на кожата. Балсамът се плъзва по кожата, за да я обгърне нежно, преди да се превърне в меко подхранващо олио, което деликатно да попие в нея. При контакт с вода растителното масло, обогатено с глицерин, се превръща в мляко и премахва всички следи от замърсяване. Формулата съдържа и масло от камелия за допълнителна мекота и подхранване.

Начин на употреба: Нанесете на суха кожа. Масажирайте с връхчетата на пръстите. Добавете вода и масажирайте отново, за да се промени консистенцията на балсама. Изплакнете обилно. Избягвайте контакт с очите.

Резултат: Идеално чиста, свежа и мека кожа.

Препоръчителна цена: 43 лв., 120 г.

Крем-пяна

Бързо почистване на кожата

[идеален за мазна и комбинирана кожа]

Хората с комбинирана до мазна кожа ще се влюбят в този крем, чиято липофилна фаза почиства кожата в дълбочина, без да я изсушава или дразни. Богата и кремообразна в първия момент, текстурата се превръща във фина, лека пяна при контакт с вода и така разтваря всякакъв грим и замърсители. Дори и най-малките следи от замърсяване се премахват при изплакването. Формулата е обогатена с млечна киселина, която регулира свръхпроизводството на себум и подобрява кожната повърхност.

Начин на употреба: Нанесете на суха кожа. Масажирайте с връхчетата на пръстите. Добавете вода и масажирайте отново. Изплакнете обилно. Избягвайте контакт с очите.

Резултат: Кожата е свежа и чиста.

Препоръчителна цена: 39 лв., 150 мл.

Мицеларно мляко

Прилив на ефективност

[идеално за всички типове кожа]



По-лека от обикновеното мляко, това е всъщност мицеларна вода с по-богата, млечна текстура. Комбинира максимален комфорт и ефикасност при премахването на грим. При контакт с кожата мицеларното мляко се превръща във вода и активните му почистващи елементи се освобождават. Формулата съдържа растителен глицерин за допълнителен хидратиращ ефект.

Начин на употреба: Нанесете с памучен тампон на лицето и клепачите. Без отмиване. За всички типове кожа.

Резултат: Кожата е идеално чиста и подхранена.

Препоръчителна цена: 39 лв., 200 мл.

Двойно тонизиращ гел-лосион

Повече от идеален завършек

[идеален за всички типове кожа]

 

Най-добрият приятел на продуктите за двойно почистване, гел-лосионът се разтапя при контакт с кожата. Придава допълнителна свежест, подобрява текстурата ѝ и стяга порите. Формулата е обогатена с екстракт от очанка, който видимо стяга порите.

Начин на употреба: Нанесете с памучен тампон. Без отмиване. Избягвайте околоочния контур.

Резултат: Кожата е готова за нанасяне на продукти за грижа за лице.

Препоръчителна цена: 39 лв., 200 мл.

 

Коментирай
Свободно време