Здраве и красота

Как да облекчите бронхита по време на бременност?

Опитайте със златно мляко

26.01.2018г. / 13 18ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Поддържането на добро здраве по време на бременност е важно, тъй като сте отговорни не само за собственото си здраве, но и за това на вашето бебе. Въпреки приема на добавки, плодове, зеленчуци, редовната физическа активност, една бременна не е изцяло предпазена от настинки, грип, дори бронхит.

Бронхитът е възпаление на бронхите на белите дробове. Той бива два вида – хроничен и остър. Основният признак за наличието на бронхит е кашлица с отделяне на храчки, които могат да бъдат зеленикави, сивкави, хрипове, недостиг на въздух.

Освен назначената ви от лекар терапия може да добавите към нея и някои натурални средства, вижте кои.

Как да се предпазите от разширени вени през бременността

Гаргара със солена вода – В чаша с хладка вода разтворете ½ чаена лъжичка сол. Направете си гаргара, като след нея се опитайте 20 минути да не приемате напитки и храна. Това ще намали болката в гърлото, възпаленията, ще помогне за елиминирането на налепи, слуз, които слизат към гърдите. Ако не ви се повдига от гаргарата правете от нея 2-3 пъти на ден.

Куркума – Противовъзпалителното свойство на куркумата помага при настинки, като облекчава кашлицата, която е неразположение в резултат на бронхит. Към чаша топло мляко прибавете ½ чаена лъжичка куркума и мед на сладост. Тази приятна напитка известна още като „златно мляко“ ще облекчи кашлицата, ще облекчи болките в гърлото и нежеланото образуване на слуз.

Лимон и мед – В чаша с приятно топла вода изстискайте един лимон и подсладете с мед. Тази витаминна комбинация на меда и лимона може да направи чудеса с болното ви гърло.

Цитрусовият плод е богат на флавоноиди и витамин С, които могат да ви помогнат да се борите с инфекцията, докато медът е известен със своите антивирусни и антибактериални свойства.

Защо бременните трябва да хапват ядки и сушени плодове?

Джинджифил – Джинджифилът, който е известен със своите противовъзпалителни свойства и помага при леки настинки, гадене, стомашни неразположения, е чудесен естествен лек и при бронхит. Може да го добавите към вашите фрешове или в чаша с гореща вода да запарите малко количество настърган пресен джинджифил, около ½ чаена лъжичка. Подсладете с мед и изпийте като чай.

Свързани статии

Кисело мляко – Киселото мляко съдържа полезни бактерии, известни като пробиотици, които могат да помогнат за подобряване на вашето здраве. Според изследване, пробиотиците могат да намалят както тежестта на симптомите на инфекциите на дихателните пътища, така и продължителността им. Ето защо добавете към менюто си кисело мляко.

Инхалации – Билковите инхалации са друг ефикасен естествен лек, който може да помогне да прочистите гърдите, синусите, да облекчи дишането ви и да намали хремата. Подходящи билки за инхалации са мента, лайка. Ако ви става лошо от миризми, опитайте да вдишвате само парата на гореща вода, без да добавяте в нея билки.

Коментирай