Здраве и красота

Как да постигнем бързо и лесно отслабване без глад?

Ако искаме да загубим тегло ефективно и дълготрайно, е препоръчително да започнем постепенно да въвеждаме здравословни навици

31.01.2018г. / 12 04ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Опитвали сте безброй диети и хранителни добавки за отслабване без резултат? Добре е да знаем, че строгите хранителни режими с рязко намаляване на калориите, както и изтощителните упражнения може и да ни помогнат да свалим някой и друг килограм, но няма да ни помогнат да задържим резултатите задълго. Така че бавните и постепенни промени са за предпочитане пред екстремните и крайни режими за кратък период от време.

Ако целта ни е наистина да загубим тегло ефективно и дълготрайно, е препоръчително да започнем постепенно да въвеждаме здравословни навици в ежедневието си. Тази стратегия е печеливша в дългосрочен план и е най-щадяща нашето здраве. За съжаление, много хора стават жертва на ярките реклами за „магически хапчета“ или пък специални фитнес уреди, които обещават мигновени резултати за минимален период от време, например 14 килограма за 2 седмици.

Въпреки че хранителните добавки като екстрактът от зелено кафе или зелен чай например съдържат съставки, които наистина биха имали положителен ефект върху здравето и метаболизма, ако не изменим някои нездравословни навици като обездвижването и приемът на вредна храна, то няма как да постигнем резултати в отслабването. Грешно е да се смята, че с една-единствена съставка можем да постигнем мечтаната фигура завинаги. Напълно е възможно да се отслабне за кратък период от време, но както вече казахме, резултатите няма да бъдат ефективни и е възможно да се появи йо-йо ефект.

Знаете ли обаче, че е напълно възможно да се отслабне без лишения, глад и изтощителни тренировки? Можем бързо и лесно да постигнем отслабване без диети с помощта на Lucky Fit. Тази петзвездна клиника за отслабване се намира в красивия зимен курорт Банско и предлага специално разработени програми за здравословно и бързо отслабване и детокс, с чиято помощ много хора са се отървали от излишните килограми ефикасно и по щадящ здравето начин. Тя е доказателство, че успешното сваляне на килограми не е задължително да включва лишения и може да бъде и забавно. Програмите на клиниката се провеждат под лекарски контрол и включват балансиран и здравословен хранителен режим създаден от диетолог, интензивни и комплексни физически активности на открито в планината.

Всеки участник в програмите на Лъки Фит първо преминава през медицински преглед при общопрактикуващ лекар и безплатна консултация с опитен кардиолог. Общопрактикуващият лекар прави оценка на цялостното състояние на участника, изяснява факторите, които са довели до повишаването на килограмите и го насочва към подходяща за неговите телесни показатели програма.

Кардиологичният преглед определя подходящото ниво на трудност на физическите упражнения за дадения пациент. Клиниката предлага опцията за определяне на физическото състояние на участника в първия ден от програмата с последно поколение апарат „Танита“ и също определяне на състоянието му в края на програмата. По избор на участника се предлага платена консултация с ендокринолог и хидроколон терапия, с която се постига детокс.

Всяка една програма в клиниката за отслабване включва хранителен режим с различно количество калории, според това дали целта е сваляне на килограми, детокс и тонизиране или просто релаксация. Хранителният режим е без глад и включва ежедневен прием на пробиотици, зеолит и прясно изцеден фреш.

Всяка от програмите включва и приятни и ефективни физически активности, съобразени с физическата подготовка на всеки участник: пешеходни преходи в планината, целодневни екскурзии до различни живописни дестинации, китайски дихателни техники сутрин, лечебна гимнастика, съчетаваща серия от упражнения от различни спортове като аеробика, фитнес, пилатес, йога, каланетика, тае-бо, конна езда, народни и латино танци вечерта, както и масажи и спа процедури.

Клиниката провежда семинари и лекции за здравословния начин на живот, на които всеки може да получи полезна информация. В края на програмата, всеки участник има възможността да получи персонализиран хранителен режим, разработен от диетолог, който да следва след напускането на клиниката, както и получава препоръки и съвети за това как да води здравословен начин на живот и да запази постигнатите положителни резултати в отслабването.

Коментирай