Здраве и красота

15 начина да практикувате грижа за себе си

Почистете дома от ненужните вещи

31.01.2018г. / 16 52ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всяко човешко същество би трябвало да познава себе си, да се грижи за себе си и да го прави така, както го прави за любимите си хора. Често забравяме за нашето „Аз“. Това, което виждаме всеки ден в огледалото, което се усмихва или страда, което постига успехи или се изправя пред трудности.

Нашето „Аз“ има нужда да се чувства оценено, обгрижвано, най-вече от нас самите. Кога бе последният път, в който направихте нещо хубаво за себе си?

Вижте 15 начина да практикувате грижа за себе си всеки ден.

1. Кажете „благодаря“, когато някой ви направи комплимент, вместо да му отговорите, че милите му думи не са заслужени.

2. Започнете деня си с утринно разтягане/стречинг. Може да го правите и докато се разсънвате в леглото.

3. Всяка седмица правете по една здравословна промяна. Например добавете повече свежи плодове и зеленчуци към менюто си, пийте достатъчно вода, постепенно изключете от менюто си нездравословните храни, качвайте се по стълбите, вместо да ползвате асансьора, започнете да спортувате.

4. Когато времето го позволява правете разходки в красиви местности, паркове.

5. Танцувайте на любимата си песен. Правете го така, сякаш никой не ви гледа.

Задължително направете тези неща, ако напускате работа

6. Елиминирайте стреса с дихателни упражнения.

7. Всеки ден или всяка седмица, запишете на лист хартия 10 неща, за които сте благодарни, малки или големи.

8. Поглезете се там, където обикновено си налагате самоконтрол. Като това да хапнете любимия десерт, да си купите нещо малко и хубаво, да помързелувате. Малко удоволствие от време на време, може да бъде освежаващо.

10. Почистете гардероба, килера, определена част от дома ви, за което знаете от доста време, че има нужда от инвентаризация. Изчиствате пространството, изчиствате ума и енергията край вас.

Какво да правите преди 9 сутринта за свеж старт на деня?

11. Съсредоточете се в това как се обръщате към вас самите. Слушайте какво си казвате, проследявайте мислите, които ви минават за вас самите. Бихте ли говорили/мислили по този начин за някого, когото обичате? Ако не, променете го!

Свързани статии

12. Създайте си забавна седмична традиция с вашите близки или приятели.

13. В социалните мрежи не следвайте хора, които не познавате добре, не се интересувате от тях и не ви вдъхновяват по някакъв начин.

14. Направете си списък с хубавите неща, които сте чули за вас през последните дни. Това ще ви накара да се почувствате добре.

15. Казвайте по-често „обичам те“.

Коментирай
Свободно време