Здраве и красота

5 грешки в грижата за веждите и оформянето им

Ценни съвети за това как правилно да постъпваме с тях

02.02.2018г. / 10 47ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато оформяме веждите си можем да допуснем редица грешки. Можем да сгрешим и при използването на козметика и грим, с които да подчертаем красотата на веждите си.

Кои са най-често срещаните грешки в оформянето и поддръжката на веждите и как да ги избягваме?

Вежди като пера (галерия)

Грешка №1 – използваме грешния молив за вежди

Много жени бъркат, когато избират молив за вежди в същия като косата си цвят. Ако имате кестенява коса, не е задължително да използвате тъмнокафяв молив за вежди, дори напротив. Специалистите са категорични, че употребата на 1-2 тона по-светъл молив за вежди придава много повече естественост на изражението.

Грешка №2 – използвате увеличително огледало

Увеличителното огледало може да ви се струва чудесен начин за оформяне и скубане на веждите, но според козметиците е грешка.

Увеличителното огледало пречи да прецените цялостния изглед на веждите си. Винаги използвайте нормално огледало и дневна светлина. Така най-щателно ще прецените кое косъмче да дръпнете, за да изравните напълно изгледа на двете вежди.

Как да отгледате по-плътни и гъсти вежди?

Грешка №3 – скубете преди душ или вана

Една доста често срещана грешка, която много жени правят, е да скубят веждите си преди да отидат в банята. Правете го след това, защото така порите ще са достатъчно широки, за да може коренът на косъма да излезе без наранявания и потенциални кожни възпаления.

Грешка №4 – често скубане

Повечето жени се вманиачават по скубането на веждите през ден. Само да се появи едно косъмче и веднага бива атакувано. Това е грешно. Оформянето на веждите трябва да става през около 2 седмици. Така не се нарушава формата на веждите. В противен случай рискувате да измените линията на едната вежда, а другата да остане различна.

Грешка №5 – прилагате продукти за грижа за кожата върху зоната на веждите

Крем за лице върху веждите? Пълен абсурд! Не правете тази грешка. Всеки продукт е създаден строго според нуждите на съответната зона на кожата. Именно заради това в областта около клепачите и веждите е задължително да употребявате продукти, предназначени само за тази зона.

Коментирай