Здраве и красота

Как да неутрализираме гъбична инфекция по натурален начин

Повлияват се от някои природни методи за лечение

13.02.2018г. / 12 01ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Гъбичните инфекции за съжаление са често срещан проблем, особено при жените. Предизвикани са от гъбичката кандида, която причинява сърбеж, парене, зачервяване, възпаление, вагинално течение и дори по-сериозни проблеми, ако инфекцията не бъде овладяна.

Съществуват някои ефикасни методи за лечение на гъбична инфекция с природни методи.

Кисело мляко

Лактобацилите или млечните бактерии, които влизат в състава на вагиналната флора, живеят и в киселото мляко. Проучванията показват, че възвръщането на баланса на флората помага за туширане на гъбичната инфекция. Консумирайте повече кисело мляко без захар и добавени продукти в него всеки ден.

Защо трябва да следите нивата на цинк в тялото?

Масло от риган

Това масло има силни противогъбични и антимикробни свойства, които потискат растежа на кандида, което намалява и разпространението на инфекцията. Пийте течен разтвор с вода и масло от риган всеки ден. Разтваряйте 3 капки масло от риган в чаша вода.

Свободно облекло

Избягвайте прилепнало бельо и панталони. Найлоновите чорапогащници също са предпоставка за развитие на гъбична инфекция, тъй като създават условия за повишена влажност в областта на гениталиите.

Ябълков оцет

Баните с оцет помагат за туширане на гъбичките. Разтваряйте чаша оцет във ваната и киснете в разтвора около 30 минути. Бактериите и гъбичките ще бъдат елиминирани.

Свързани статии

Естествени методи срещу вагинална гъбична инфекция

Студена влажна кърпа

Прилагането на студена влажна кърпа в областта на гениталиите само по себе си не лекува инфекцията, но облекчава сърбежа и дискомфорта, което намалява риска от разпространение и усложнение на инфекцията, което също е важно.

Чесън

Чесънът е мощен антибиотик и антисептик. Изследванията сочат, че той има и силни противогъбични свойства. Той потиска растежа на бактерии и гъбички, което спомага за намаляване на инфекцията. Повишете консумацията на чесън, за да помогнете на организма си да се справи с инфекцията. Не прилагайте чесън директно във вагината.

Балансирана диета

От огромно значение за лечението на гъбичните инфекции е имунната система да е на ниво. Това се постига с балансирано хранене. Постарайте се да включите натурални полезни продукти в диетата си.

Коментирай
Свободно време