Прич
ни за акне

Наследственост. Гените играят важна роля за развитието на акне. Те определят размера и функцията на мастните жлези. Ако някой от родителите ви е страдал от акне, има голяма вероятност това да се случи и на вас.

Хормони. Хормоните, и най-вече тестостеронът, са причина за повишена мастна секреция. Така порите се запушват с мъртви клетки.

Бактерии. Те се хранят и се развиват благодарение на кожната мазнина. Бактериите предизвикват инфектиране на порите.

Черни точки – комедони. Повишената мастна секреция води до увеличен брой мъртви клетки, които заедно с бактериите, мастния секрет и прахта причиняват запушване на порите. Така се появяват "белите връхчета" и "черните точки".

Не е вярно, че

Слънцето винаги влияе благотворно на акнето. Не! Истината е, че слънчевите лъчи могат да бъдат една от причините пъпките да се увеличат няколко седмици след слънчевите бани. Ако състоянието ви през октомври се влоши, това може да е резултат от лятното слънце.

Причината за акнето е лошата хигиена. Не! Наличието на акне не е индикатор за мръсно лице. Ако миете лицето си много често, вие може да влошите положението.

Консумацията на чипс, безалкохолни напитки, шоколад и други видове храни причиняват акне. Не! Но все пак не трябва да се прекалява.

Гримовете предизвикват акне. Не! Все пак препоръчително е да използвате такива с надпис "oil free" ("без мазнини").

Акнето се предизвиква от мръсотия и повърхностна кожна мазнина. Не! Акнето се причинява от стрес. Не! Но спокойният начин на живот винаги има положителен ефект при терапията на акне.

Акнето ще отшуми от само себе си. Не! Вие трябва да направите нещо по въпроса.

Какво трябва да знаете, преди да използвате Скинорен?
Скинорен се прилага само в засегнатата област. Трябва да внимавате Скинорен да не влезе в контакт с очите ви. Ако това стане, незабавно трябва да ги промиете с обилно количество вода.
В каква лекарствена форма се предлага Скинорен? – Туби от 30 г.
Къде можете да намерите Скинорен? – В аптеките – без рецепта.

Очаквайте още информация по темата.