Зелено

Цветя в детската стая – любов към природата от ранна възраст

Подходящите растения за детската стая

31.10.2012г. / 16 12ч.
Надежда Маринова
Снимка: архив Аз жената

Снимка: архив Аз жената

Детето изпитва най-топли чувства към всеки предмет в детската си стая – от играчките до компютъра. Ето защо е полезно да го научим да познава и обича природата още от съвсем ранна детска възраст, като му поверим да се грижи за цвете в саксия.  
 
1. Забавният „Чичко Тревичко” 
За около 4-5 лева ще се сдобиете с цвете-играчка. Остава да му изберете най-доброто място и да обясните на детето си как и колко често да го полива.  
 
2. Боб/леща в консервена кутия 
Може да започнете от най-елементарното – няколко бобчета върху мокър памук. Погрижете се памукът да е винаги влажен. Наблюдавайте и обсъждайте всеки ден как семето покълва и бобчетата растат. Когато станат достатъчно големи, пресадете ги в консервна кутия с пръст.

3. Магданоз  
Засадете семена от магданоз. Грижейки се за тях, детето по-лесно ще се научи да ги обича в ястията.

4. Цвете по избор  и вкус 

Свързани статии

Не претрупвайте детската стая със саксии, 1-2 са напълно достатъчни. Може да ги сменяте според сезона. Флористи съветват да избираме между стайна хризантема, стаен гербер, алое, драцена, спатифилуим и бамбукова палма. За да сте сигурни, че цветето е подходящо за изложението в тази стая, потърсете персонален съвет от специалист.

Цветята в детската стая изпълняват много функции: подобряват психо-емоционалната среда; насищат въздуха с кислород; за декорация на интериора, уроци по биология в действие и отговорността да се грижиш за нечий друг живот.

Коментирай