Зелено

Красивата дихондра – как да я отглеждаме?

Без капризи и специално внимание

21.09.2017г. / 10 56ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Дихондрата е много красиво каскадно растение. Изключително непретенциозна е и се гледа лесно. Разраства се бързо, което я прави идеална за украса на балкони, тераси, градини, кашпи и висящи саксии.

Дисотис – как да го отглеждаме

Дихондрата има тънки стъбла и клонки, покрити с нежни сребристи листенца. Расте до метър и половина. Чудесна е за засаждане в градината, защото се разстила като килим по почвата. Съчетава се перфектно с петунии, сакъзче, тагетес и други градински цветя.

Местоположение и светлина

Дихондрата предпочита пряка слънчева светлина, но вирее добре и на полусянка.

Поливане

Поливането на дихондрата трябва да е редовно и умерено. Полива се всеки ден. Не трябва да се допуска пресушаване на почвата.

Температура

Не е взискателна към температурата. Предпочита умерени градуси както през лятото, така и през зимата. Презимува добре в градината и на открито. Ако е в саксия, прибирайте я през зимата в проветриви и светли помещения.

Свързани статии

Почва

Почвата трябва да е рохка и пропусклива. Не трябва да задържа вода, защото корените на растението могат да изгният лесно. Важно е да се осигури дренаж с малко пясък или камъчета.

Бругманзия – растението с обърнатите цветове

Наторяване

Дихондрата се тори с минерални торове за цъфтящи растения през 3-4 седмици.

Размножаване

Размножава се чрез резници или семена. И в двата случая растението тръгва много лесно. Семената се посяват през февруари. Резници се взимат в ранна пролет. Вкореняват се директно в почвата след като пуснат коренови мустачета.

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати