Козметика и грим

3 съвета как да използваме молива за вежди

Имате ли в козметичната чантичка молив за вежди

08.02.2013г. / 13 34ч.
Надежда Маринова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Един от най-пренебрегваните продукти в грима е моливът за вежди. Професионалните гримьори знаят силата му и не го пропускат, но във всекидневния грим, бързайки да излезем за работа, изобщо не се сещаме за него.

Моливът за вежди е толкова важен, колкото спиралата за мигли и сенките за очи. С негова помощ може да коригираме формата и гъстотата на веждите като ги направим по-ярки и забележими.

Свързани статии

Цвят

Черният цвят е само за брюнетки. Тъмнокафявият е подходящ за коси в кестеняво-русата гама. Блондинките да изберат бежов или пепелнокафяв молив.

Техника

Техниката на гримиране на веждите не е трудна, изисква търпение и прецизност. Ако не стане от първия път, не се отчайвайте, а се упражнявайте.

За целта се снабдете с малко гребенче/четка за вежди. Срешете ги и започнете с малки къси щрихи да попълвате там, където ви се струва, че е нужно. Обикновено това са празните пространства, където косъмчетата не са израснали. Може да очертаете и тънка хоризонтална линия под линията на растеж на веждите. Леко надебелете в основата и изкривете в края на веждите. Срешете отново и разтъркайте внимателно с пръст молива и косъмчетата, все едно ги масажирате. Така ще ги направите максимално естествени. Ако има излишък, отнемете го с мокър памучен тампон.

Молив за ден и за вечер

Когато купувате молив за вежди, обърнете внимание дали е пастелен цвят или блясък за вечерно парти.

Коментирай