Козметика и грим

Тайните на красивия маникюр

Как да го постигнем?

10.02.2015г. / 18 01ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

За да се сдобиете с красив маникюр, без да се налага да плащате огромни суми в козметични салони, ви трябва просто изграден режим и няколко полезни съвета.

Тъй като всички сме се сблъсквали с пожълтяване на ноктите, лесно цепене и бързо падане на лака, успяхме да обобщим най-важните правила за маникюра, които гарантират успех.

Преди да запишете час при своята маникюристка, опитайте за известно време да спазвате следните съвети – по-вероятно е да инвестирате отделените средства за красива рокля или точно за това червило, за което мечтаете вече доста време.

Свързани статии

1. Химикали

Избягвайте нанасянето на каквито и да е химикали върху ноктите. Следете за съдържанието им както в лаковете, така и в лакочистителите. Постоянното третиране с вредни съставки неминуемо се отразява на цялостното състояние на ноктите.

2. Заздравител

Винаги слагайте поне един слой заздравител, преди да нанесете лак за нокти. По този начин ще изградите защита между ноктите и различните цветни пигменти, които причиняват пожълтяването на ноктите.

3. Лак

Нанасяйте по два пласта лак за нокти, за да се радвате на дълготраен маникюр и плътен цвят. За да е максимално практично лакирането, започнете първо с един пласт, изчакайте да изсъхне и след това нанесете втория. Така ще избегнете размазване а и все пак, един пласт съхне по-бързо от два мокри.

4. Твърдост

Колкото повече време минава, толкова по-сух е вашият маникюр. Никога не започвайте да се лакирате, ако имате неотложна работа след това. Също така, не лягайте веднага да спите, дайте си поне няколко часа, тъй като неминуемо в съня си ще докоснете чаршафите и те ще се отбележат върху лака.

5. Топ лак

Завършеният вид на маникюра е факт само и единствено след нанасяне на топ лак. По този начин лакът ще е много по-дълготраен и устойчив на удари и надрасквания. Нанасяйте един пласт само върху перфектно сухи нокти. В противен случай удължавате само времето на съхнене.

Коментирай