Цветя

4 задължителни цветя за щастие и пари вкъщи

Кои цветя действат като полезни филтри, като фабрики срещу лоши мисли и неблагополучие

08.01.2013г. / 11 05ч.
Надежда Маринова
Снимка: Надежда Маринова

Снимка: Надежда Маринова

Стайните цветя имат множество функции – от пречистването на въздуха, насищането му с кислород и овлажняването му, до декоративната им незаменима стойност. Присъствието на цветята вкъщи е оправдано и заради езотеричния им смисъл. Известно е, че има растения, които „пречистват“ аурата на атмосферата на дома, като абсорбират негативната енергия от мисли и емоции.

Екстрасенсите обясняват, че мислите ни се складират в главите ни и започват да кръжат около нас, създавайки невидимо поле. След време те се разсейват в пространството, но въздействието им, което са ни оказали, се запазва. Така енергията на отрицателните, мрачни мисли и думи „отравят“ атмосферата и подкопават здравето ни.

Положителната енергия балансира и хармонизира душата и съответно работата на всички органи в тялото ни. Счита се, че някои растения са като филтри и фабрики – поемат негативното и ни връщат позитивното. Ето няколко примера:

Свързани статии

Фикус – прочиства пространството от преувеличените мисли и обсъждането на проблеми. Помага за разширяване на ума и синтезирането на няколко различни теми. Растението е много подходящо за училище, колежи, университети, както и за домашната обстановка на хора, занимаващи се с наука и творчество. Подобно на фикуса действат и други растения с плътни и големи листа.

Дървото на парите заземява мислите. С месестите си плътни листа то се свързва със земната стихия и материалната сфера. Това растение изчиства пространството от лоши мисли, свързани с парични въпроси и помага да се намерят най-правилните решения в дадена финансова ситуация. Помага за укрепване на благосъстоянието и развиване на трудолюбието. Полезно е и на хората, занимаващи се с тежък физически труд.

Тънките нежни листа на аспарагуса помагат на ума да се освободи от дребните проблеми и в същото време ни настройва да забелязваме и да се радваме на малките неща в живота.

Здравецът – това скромно вечнозелено растение, което не умира дори през зимата, носи здраве и благоухание. Затова е добре дошло във всяка къща, градинка и междублоково пространство.

Коментирай