Цветя

От какви цветя да бъде сватбеният букет?

Всяко цвете носи своята символика

03.10.2013г. / 12 10ч.
Мария Дуковска
Снимка: личен архив

Снимка: личен архив

На сватбения ден лично и важно място заема булчинският букет. Цветята, които красят младоженката и я придружават по време на цялата церемония трябва да са подбрани специално според нейната личност.

Свързани статии

Класическият вариант, който избират много булки са розите за аранжировка на букета. Най-красиви и подходящи са белите и кремавите рози, но червените също не бива да се отхвърлят като вариант.

Червената роза е символ на страстна, чувствена любов, розовата роза – на нежни чувства и обич, а бялата роза – на романтична, искрена и чиста любов.

Други цветя, които подхождат за булчински букет са момините сълзи. Те се считат за цветето на младостта и любовта и често се използват за украса на косата на булката, както и за аранжировка в букета или украсата за сватбената маса.

Все по-модерно става за булчинския букет да се избират ярки цветя. Добре е да знаете, че те подхождат за сутрешна или обедна сватба. За вечерна церемония се препоръчват по-бледи и неутрални като цветове букети.

Слънчогледът например става все по-актуален и се използва често в моминските букети. Красивото растение е символ на взаимно уважение и голяма гордост.

Калата е едно изключително красиво и аристократично цвете, което изразява величествена красота.

Ако избирате орхидея за булчинския си букет, хубаво е да знаете, че тя изразява уважение и вечна любов.

Лилията е също много подходящо цвете за букет на булката, тъй като символизира целомъдрието и свещените връзки на брака. Освен това е считана за цветето на кралете и ще придаде аристократичен нюанс на сватбата ви.

Камелията е символ на възхищение, хармония. Червената камелия изразява копнеж по любимия, а бялата сякаш казва „Прекрасен си“.

Фрезията е символ на доверие и вечна вярност.

Снимки: Sxc.hu

Коментирай