Козметика и грим

5 лесни зеленчукови маски за лице

15.07.2011г. / 12 47ч.
Аз жената
5 лесни зеленчукови маски за лице

Как да спестим пари от козметика, но да продължим да се грижим за себе си? Преди доста време гледах научно популярен филм за Индия, в който една индийка обясняваше, че „каквото е добро за корема, е добре и за кожата“. Тези 5 домашни маски за лице определено отговарят на тази индийска философия:

Морковена маска (за суха кожа)
Тази маска овлажнява и подхранва кожата с жизненоважни витамини. Настържете 1-2 моркова и смесете с един белтък. Нанесете на лицето и отмийте след 20 мин. Може да си правите тази маска 1-2 пъти седмично.

Доматена маска (омекотява кожата)
За да направите кожата мека и за да я освежите, смесете настърган домат с 1/4 ч. ч. царевично брашно и добавете няколко капки зехтин. Поставете на лицето за 20 мин. и премахнете кашата.

Краставична маска (за релаксация на кожата и подмладяване)
Тази маска е подходяща в края на изморителен ден. Ще помогне на кожата ви да отпочине и ще скрие всички следи на умора по лицето. Препоръчва се и за подмладяване на кожата. Смесете 1 с. л. пресен сок от краставица, 1 с. л. каймак и 20 капки розова вода. Бъркайте докато се получи пяна. Нека да действа 20 мин. върху лицето.

Картофена маска (предотвратява появата на бръчки)
Сварете един картоф, намачкайте го и добавете 1 с. л. мляко и едно яйце. Разнесете пюрето по лицето, а за да подсилите ефекта, покрийте лицето си с кърпа. След 20 мин. можете да отмиете.

Маска от червен пипер – капия
Настържете малко червен пипер и го смесете с 1 ч. л. извара и яйце. Разбъркайте старателно и нанесете на лицето и врата за 20 мин.

Прочетете още:

Коментирай