Козметика и грим

Как да си направим сами маникюр с графити лак?

13.08.2011г. / 16 41ч.
Нина Иванова
Как да си направим сами маникюр с графити лак?

Последният моден хит в областта на маникюра са така наречените графити лакове. Техният ефект е, че правят ноктите да изглеждат напукани и то в различни цветове.

За да си направите такъв маникюр ви трябват 3 лака - един за основа на маникюра, графити лак, който е бързосъхнещ и топ лак. Графити лаковете са супер хит в момента и почти всяка козметична марка предлага такава линия. Може да намерите и скъпи, маркови графити лакове, както и по-евтини.

Най-достъпните марки предлагат лакове за 3-4 лева, като основните цветове са бяло, черно, червено, жълто, розово, злато и сребро.

Как да си направите в домашни условия графити маникюр:

1. За начало трябва да сте оформили ноктите си с пила, както и да сте изчистили кожичките от нокътната плочка. След като хубаво сте почистили ноктите и ръцете, е време да започнете лакирането.

2. Първо нанесете лака основа. Той може да е в какъвто цвят ви хареса, но да е задължително в контраст с графити лака. Препоръчително е лакът основа да е матов, наситен цвят. Нанасяте го два пъти на ноктите и изчаквате да изсъхне добре.

3. След като лакът основа е изсъхнал, започвате нанасянето на графити лака. Трябва да сте много бързи и хубаво да разстилате четката върху нокътя, тъй като лакът е бързосъхнещ и до 10 секунди вече ще е изсъхнал.

4. След нанасянето на графити лака, изчакайте поне 5-10 минути, насладете се на ефектния му вид и хубаво огледайте дали навсякъде се е получило добре.

5. Време е за последния детайл, а именно нанасянето на топ лака. Това е задължително, ако искате маникюрът ви да ефектен и блестящ!

Прочетете още:

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
moni ( преди 11 години )
Az tozi efekt hi4 ne go haresvam,izglejdami kato olysten star lak,no vse pak vseki si ima sobstveno mnenie.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време