Козметика

Домашна маска за заплетени краища

... И никога повече няма да имате този проблем

29.10.2014г. / 14 19ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Заплетените краища на косата са проблем, който за много кратко време може да развали всяко едно женско настроение.

Освен че косата изглежда неподдържана и изтощена, всеки един опит за сресване се превръща в истинско болезнено мъчение.

Тъй като това е сериозен проблем, който определено има нужда от специална грижа, предлагаме лесна домашна рецепта за маска, която със сигурност ще остави заплетените краища в миналото.

Ще ви бъдат необходими:

  • 2 супени лъжици зехтин
  • 2 супени лъжици кокосово масло
  • Едно авокадо (или масло от авокадо)

Начин на приготвяне:

Смесете двете супени лъжици зехтин с двете супени лъжици кокосово масло, като можете предварително да ги загреете. По този начин ще ускорите процеса по отключване на всички полезни за косата ви съставки. Разбийте авокадото на пюре и го добавете към сместа.

Разбъркайте добре всички съставки, докато получите маска с кремообразна консистенция и нанесете равномерно върху косата.

Акцентирайте основно върху проблемните зони на вашата грива – започнете нанасянето от средата към краищата и избягвайте корените. Направете кок и покрийте косата с шапка за баня.

Оставете маската да престои върху косата ви поне 30 минути преди да изплакнете обилно с топла вода. След това извършете стандартната си процедура за измиване на косата с подходящи шампоан и балсам.

Ефектът от маската е видим след първото прилагане – вече няма заплетени краища и спокойно можете да срешете и стилизирате косата си.

Освен това, естествените подхранващи съставки ще направят косъма значително по-блестящ, здрав и мек на допир.

Коментирай