Козметика

Директно от модния подиум – мисия „Червило“

Как сами да си дадем дълготрайност?

16.04.2015г. / 11 10ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Моделите от модния подиум винаги изглеждат съвършени – веднъж, защото са избрани като критерий за красота и втори път, защото представят актуалните тенденции за съответния сезон на модните къщи.

Именно затова винаги ценим съветите на професионалните гримьори, които ги подготвят за важното събитие.

Към портфолиото на клиенти добавете и звездите от червения килим и се убедете, че съветите им наистина са правилни.

Тайната на перфектните и дълготрайни червила е разкрита от първо лице! Представяме ви основните стъпки, които да спазите и вие.

Свързани статии

1. Овлажнете

Започнете с ексфолиране на устните, за да премахнете мъртвите клетки и след това нанесете балсам за устни. По този начин ще осигурите необходимата влага за предотвратяване на напукани устни.

2. Основа

За да подсилите цвета на вашето червило, добре е да зададете правилна основа на устните. Това можете да постигнете с малко количество фон дьо тен или пудра. По този начин ще изпъкнат цветните пигменти и ще осигурите дълготрайност.

3. Молив за устни

За да избегнете разтичането или разминаването на червилото и контура, използвайте молив. Добре е цветовете да бъдат максимално близки един до друг, за да не си личи при поставянето. Нанесете плътно по естествената линия на устните ви.

4. Наслояване

Плътните устни се постигат най-лесно с наслояване. Нанесете един пласт червило, попийте с кърпичка и използвайте полупрозрачна пудра. След това минете още веднъж с червилото.

5. Спрей за завършек

Имайте предвид, че най-тъмните цветове обикновено са по-дълготрайни в сравнение с другите. Завършете устните като впръскате спрей за запечатване на грим.

Коментирай