Козметика и грим

Полезни съвети за косата от върха

18.07.2008г. / 11 05ч.
Аз жената
Полезни съвети за косата от върха

Стилистът Бен Скървин разкрива своите професионални тайни как да имате силни и здрави коса и кожа на главата:

1. Дайте на косата си най-добрия старт в живота – “Корените на косъма са като корените на цвете – нуждаят се от оптимални условия да растат силни и здрави. Ако кожата на главата ви е в добро състояние, то вашата коса ще има възможно най-добрия старт при растежа си. Шампоанът Head&Shoulders Hairfall Defense съдържа формула с комплекс съставки, включващи витамин Е и минерали, които позволяват корените да абсорбират оптимално хранителни вещества, така фоликулът на косъма е по-издръжлив на външни фактори.”

2. Мислете за грижата за косата като за грижа за кожата. “Ако имате петна и суха кожа на лицето, трябва да промените установената досегашна грижа. Важно е да мислите за кожата на главата си по същия начин. Ежедневното измиване на косата с шампоана защитава не само срещу пърхот, но и също така възстановява уврежданията, причинени от накъсването, като едновременно балансира кожата на главата и способства косата ви да е силна и здрава.”

3. Подсилена с увереност грижа за косата. “Не може да бъде пренебрегнат фактът как красиво изглеждащата без пърхот коса допринася за добрия и успешен ден, който често се оказва и резултат от високата оценка на другите около вас. Ако обаче се смущавате поради снежинки или косата ви е мръсна, слаба и мазна, ще бъдете по-малко склонни към физическа близост с приятелите или със семейството. Защитавайки кожата на главата и косата от увреждане, този шампоан ще ви помогне да имате повече добри, отколкото лоши дни.”

4. Отнасяйте се към косата си като към най-добрия аксесоар. “Да имате лошо увредена коса е равносилно на факта да носите протрити обувки.”, казва Бен. “Това е вид послание, че не се грижите достатъчно за външния си вид. Лесно е да превърнете косата в една от най-силните ви отличителни черти, като бъдете внимателни с нея и я поддържате в добро състояние. Ако използвате ластични ленти за коса, първо се убедете, че не опъват или начупват косъма и не увреждат фоликула на кожата на главата. Никога не използвайте гумени ленти, тъй като накъсват косата. Ако тя е предразположена към възли, употребявайте гребен с широки зъбци, докато е още мокра, за да минимизирате уврежданията – започнете от върховете и сресвайте в горните части внимателно, за да избегнете накъсване на косъма в корените”. “Също така използвайте косата си като аксесоар”, съветва Бен. “Опитайте различни стайлинги, подходящи за формата на лицето ви – разделената на път коса придава ретро акцент и подхожда на квадратно лице, докато бретонът над очите е за тези от вас, които имат висока линия на челото”

5. Свалете шапката. “За жените напрежението от съвременното ежедневие означава, че те все повече се обръщат към бързата фиксация на косата като горещи ролки и супер горещи сешоари, в резултат на което увреждат косата си”, казва Бен Скървин. “Скъпоструващо е да се похарчат повече пари за керамични преси. Но те са по-ефикасни в сравнение с другите по-евтини опции, съкращават времето за стайлинг на косата и нанасят по-малко вреди. Не забравяйте да ги използвате само върху суха коса, леко фиксирана със специален спрей протектор срещу топлина, за да намалите уврежданията, и се опитайте да не използвате топлинните инструменти всеки ден. Вместо това оставете косата да изсъхва естествено по-често, ако е възможно намалете употребата им до два пъти на седмица.”

6. Подсилете обема си. “Често обемът се оказва всичко за секси изглеждащата коса”, казва Бен. “Стиловете va-va-voom могат трудно да бъдат пресъздадени, ако имате тънка и слаба коса. А от увеличаващите обема продукти косата придобива изтощен и мазен вид. Най-лесният начин да дадете на косата си наистина добър старт, за да расте силна и здрава, е като се грижите за кожата на главата.”

7. Купувайте четки за коса с добро качество. “Четките за коса с добро качество могат да бъдат скъпи, но си заслужават”, казва Бен. “Четките с естествен косъм са по-нежни към слабата коса и към кожата на главата, съкращават времето за изсушаване, което означава по-малко увреждания от издухването. В повечето случаи правилен избор на четка означава, че колкото по-дълга е косата ви, толкова по-голяма трябва да бъде и самата четка”.

8. Придържайте се към съотношението: 75% грубо издухване на косата и 25% същинско оформяне със сешоар. “Много е важно, когато издухвате косата си, докато стане до 75% суха, да държите сешоара на разстояние от нея на ниска степен. След това използвайте четка и се концентрирайте върху приглаждането на останалите 25% кичури коса. Това намалява увреждането на косъма от топлината”.

9. Променете навиците си. “Не се поддавайте на навика да си играете с косата, разсеяно да я усуквате около пръстите или да се почесвате по кожата на главата. Това може да увреди фоликула на косъма и да доведе до накъсване. Опитайте се да бъдете по-внимателни, когато ръцете ви са по-близо до косата ви.”

10. Бъдете внимателни с цвета. “Чупливият косъм и увредената кожа на главата водят до суха коса, а боядисването може да направи състоянието й още по-лошо. Изберете боядисването на кичури вместо цялостното оцветяване на косата, за да ограничите уврежданията. Ако косата ви е тъмна, бъдете внимателни и не я изсветлявайте прекалено силно, тъй като това може да я направи слаба и чуплива.”

Head&shoulders hairfall defense най-накрая идва в България! Започва защитата от косопада!

Новият шампоан с витамин E намалява косопада, причинен от начупването, до 95%. Неговата Actizinc формула помага за възстановяването на натуралния баланс на кожата на главата, елиминира пърхота до 100%, давайки ви 100% свобода за близост!

Новият шампоан е специално създаден да противодейства на стреса и напрежението на съвременния живот, помагайки на косата и кожата на главата да възвърнат своето здраве. Формулата с витамин Е има 9 пъти повече овлажнители и защитни съставки за коса, отколкото нормалния шампоан. Освен това уникалната head& shoulders SCCS (Smart Care & Conditioning System/ Умна грижа и подхранваща система) позволява на тези дълбоко овлажняващи компоненти да достигат до косата и кожата на главата и да продължават да действат дори и след изплакване.

С новия шампоан вашата коса е по-здрава срещу начупване и косопад, като в същото време състоянието на кожата на главата се подобрява. Да се чувстваш добре е заразително; това стимулира както другите, така и вас; подобрява всички аспекти от вашия живот – от работата до семейството и приятелите.

Максимална препоръчителна цена: 5.13 лева за една опаковка от 200 мл.

* * *

За силна коса, която стои гордо

Коментирай