Козметика и грим

Защо сивите коси са сиви и кои са причините за трудното им боядисване

06.03.2009г. / 14 32ч.
Аз жената
Защо сивите коси са сиви и кои са причините за трудното им боядисване

Великолепната, изпълнена с обем и блясък коса е била винаги неоспоримо ценна част от женската красота. Добре поддържана, косата на един човек може да привлече вниманието на другите. Това може да се промени с появата на първите сиви коси. Този проблем засяга жените от различни възрастови групи. Важен фактор при появата и увеличаването на сивите коси са гените. Статистиката показва, че косата на 50% от хората може да побелее наполовина, докато навършат 50 години. Тогава е времето, когато жените започват да търсят подходящи бои за коса, които да помогнат за разрешаването на този проблем.

Покриването на сивите коси не е толкова лесно – то е като да рисуваш по стъкло. За да се нарисува красива картина, се изискват специални боички и инструменти; за да се оцвети побелялата коса, също се изисква специална боя. Грубата структура на косъма прави боядисването по-трудно и неравномерно. Освен това, при тази груба структура цветът на косата се измива много бързо.

Проблемът при боядисването на белите коси се крие в структурата на косъма. Белият косъм не съдържа меланин и структурата му е по-пореста, което го прави по-груб и твърд. В резултат на това цветът на косата се измива по-лесно. Освен това, “сивият” нюанс на косъма е “цветът” на протеина, който се съдържа в косата. Имайки предвид, че външният кутикул е предимно прозрачен, “сивата” коса е всъщност бяла. Дълготрайността и равномерното покритие на цвета се влияе и от метали, които ускоряват процеса на боядисване. Сивата коса има намалено съдържание на желязо, цинк и магнезий, което прави косата по-трудна за боядисване.

За да задоволи очакванията на жените, Londa представи новата Londa Color за упорити сиви коси, която е специално разработена за изключително покритие на сивите коси. Тайната на новата линия продукти се крие в специалното предварително третиране, което подготвя грубата структура на сивите коси, за да подпомогне абсорбцията на цвета от косъма. Това третиране променя физическите характеристики на косата и я прави по-податлива при боядисване, което води до по-дълготраен цвят. Добрият резултат при боядисване не зависи само от специално подбраните съставки, но и начина на нанасяне.

Новата боя за Упорити Сиви Коси се предлага в 10 естествени нюанса, специално разработени за побелели коси. Кафявите, руси и червени нюанси осигуряват не само дълбок, наситен и естествен цвят, но и покриват сивите коси.

Благодарение на активните пигменти, които навлизат дълбоко в косъма, Вие може да имате наситен цвят в продължение на шест седмици!
Препоръчителна цена – 3,90 лв.

* * *

Грижа за косата на клетъчно и молекулярно ниво

Коментирай