Тя, звездата

Ирра: Има много любов около мен!

Едно откровено интервю с невероятната Ирра

02.12.2015г. / 12 40ч.
Михаела Лазарова
Ирра. Снимка: Десислав Червенков

Ирра. Снимка: Десислав Червенков

Поп певицата Ирра се завърна на музикалната сцена след няколкогодишно прекъсване. Блестяща, някак узряла, красива и по-женствена от всякога. Нейният нов сингъл се казва „Секунда време“.

Оказва се, че във времето, в което не е била на музикалната сцена, Ирра не е спирала да създава красиви и вдъхновяващи проекти. Ето какво сподели тя пред екипа на Az-jenata.bg.

След 12-годишна пауза Ирра отново се завръща на музикалната сцена. Как се чувствате и как след толкова време преоткривате музиката?

Чувствам се прекрасно, все едно никога не съм спирала. А музиката... тя е магия. Постоянно различна, пулсираща или лежерна, мотивираща и релаксираща, многопластова, като любовта.

С какво се занимавахте през всичките тези години, в които музиката беше встрани от живота ви?

Животът ми е силно динамичен. Започнах преди 4 години с книжарница, която „порасна“ в онлайн магазина Jivot.bg. Мястото, където всеки може да намери по нещо, което да го усмихне. Имам богата колекция от български дизайнери, която се увеличава постоянно. В момента разработвам агенция за ивенти и нова марка дрехи. И естествено децата ми. Две прекрасни ангелчета.

Успявам някак си да вместя и пътешествията, които са моята страст. Всичко това се случва благодарение на семейството ми и хората, с които работя. Невероятен екип. А преди да се захвана с всичко това се отдадох на децата си и на себе си. Имах време да уча и да се развивам, за да мога да се разгърна сега. Често ми се иска денят да е по-дълъг, за да реализирам всичко, което е в главата ми, но.... Трябва и да се спи (за красота).

„Секунда време“ е новата ви песен, която грабва още от първите секунди. Какво ви вдъхнови за нейното създаване?

Всъщност вдъхновението е за Мага, аз само я изпях и написах текста заедно с Добромир Банев. Беше изключително приключение и доста забавно. Всичко се случи за секунда време. Решихме го и стана. Хареса ми да навляза по-дълбоко в процеса на работата. Почти постоянно бях в студиото и обсъждахме всеки тон и инструмент. Мага е изключителен професионалист и нямаше нужда да обяснявам дълго какво ми се иска да изпея.

Сякаш влизаше в главата ми и четеше мислите ми. Така се получава, когато хората са на една вибрация. Така и процесът на работа е изключително лек и приятен. С текста беше същото. Добри може докато те разсмива с някоя забавна история да те разплаче само с една фраза. Тръгнахме в друга посока, но накрая текстът си излезе сам. Има и страст, и любов, и ревност, и всичко.

Клипът също е впечатляващ. Разкажете ни малко повече за снимките.

Аз вярвам, че няма случайни неща и всичко се случва точно когато му е времето. Така срещнах и режисьора на клипа Поли Генчева. Един наш общ приятел ни запозна и още щом се видяхме беше ясно, че магията се е случила. А самите снимки? Беше невероятно.

Целият екип са най-добрите в своята сфера. Краси Андонов пречупи образа ми през обектива на камерата си, Слав Анастасов създаде изключителен грим и коси, Мина Каие с красивите костюми, Мая, Марги и Елица от М Dance, Дмитър Банчев е моят партньор в снимките, Десислав Червенков запечата красивите моменти с фотоапарата си и още толкова много усмихнати и уникални хора. Въпреки студа навън, всички се забавлявахме и беше незабравимо.

Какво следва след „Секунда време“?

Освен „Секунда време“ имам готови ремикси на „Няма Никой друг“, „Тайни“, „Необяснимо“... и още, и още. Време е за среща с публиката очи в очи. На сцената ще съм с най-добрия DJ Go Go и двете ми прелестни танцьорки.

Вие сте майка на две прекрасни момчета. Как ви промени майчинството?

Майчинството е приключение за цял живот. Заедно с малкото същество получаваш и бонус, огромна лавина от емоции. И всичко това придружено с постоянно недоспиване. Но пък е неописуемо усещането когато малка петичка ти се забие в ребрата, или развълнуван почти тинейджър те прегърне с такава сила, че ти потичат сълзи от очите.

Какви житейски съвети бихте искали да им предадете и кои ваши грешки се надявате да не направят?

Най-важните неща, на които ме научиха и моите родители. Да съм щастлива, да обичам себе си и да следвам мечтите си. А от грешки няма да ги пазя, те ще са си техните грешки и ще ги научат на нещо. Не искам да им отнемам привилегията да откриват живота. Винаги ще съм до тях и ще ги подкрепям във всяко тяхно решение дори и да не съм съгласна. Все пак това ще си е техен избор, не мой, аз моите избори си ги правя.

Разкажете ни малко повече за невероятните ангелски гривни, които правите. Какво ви вдъхнови да започнете този проект?

Харесаха ми и реших да опитам. Започнах да изучавам камъните и тяхната енергия. Първо сътворявах комбинацията, а после я „превеждах“. Всеки камък носи някаква сила и вибрация, а в комбинация с друг, действието се засилва. Четях много и ми беше интересно да научавам нови и нови неща.

Защо се наричат ангелски?

Всъщност само една гривна от колекцията се казваше „Ангелска“, защото е с цветовете на чакрите и ангелите. Клиентите ми обаче много ги харесаха, разбраха, че наистина действат и започнаха да наричат всички гривни ангелски.

Ако всеки има свой ангел-пазител, как да разберем кой е нашият?

Хората, които имат желание може да прочетат и да научат повече за ангелите. Аз самата знам, че около нас има сила, която ни закриля. А дали е ангел или нещо друго, нека всеки сам си реши.

Има ли любов в живота на Ирра?

Има много любов около мен! Всеки ден получавам огромно количество любов и раздавам любов. Става много лесно. Усмивка, разговор, прегръдка, целувка. Това са все неща, които не изискват усилие. Когато ви се прииска – направете го.

Аз казвам „Обичам те“ в момента, в който го усетя. На децата си, на близките си, на приятелите си и на мен самата. Любовта и щастието идват от нас самите. Няма как някой да ни направи щастливи или обичани, ако ние не се обичаме.

Как минава един ваш ден?

Денят ми започва много рано и приключва късно. Скоро се смяхме с моите приятели за това, че спя толкова малко, че почти се засичам в коридора. Събуждам децата, подготвям закуска, водя ги до училище. След това се занимавам с поръчките, говоря с клиенти, работя по сайта, отивам в студиото или репетираме с момичетата от балета, след училище, домашни, вечеря, да не пропусна и разходките на кучето, чета приказки, и пак сядам пред компютъра.

Звучи доста изморително, но когато правиш нещата с любов и желание се получава. Цяла седмица мечтая за неделя и нищоправене, но не всяка неделя е възможно.

Какво извън музиката ви вдъхновява?

Сега съм вдъхновена от цветовете на есента. Прелестно е. Обожавам пътуванията. Хубава книга или чаша вино също може да ме вдъхновят.... Всяко нещо около мен е муза или вдъхновение.

Как поддържате перфектната си визия?

О, благодаря. Тайната е в това, че се харесвам. Дори и по пижама и без грим и прическа. Човек е това, което е вътре в него.

Ако външността е отражение на нашия вътрешен свят, какъв е вашият в този момент?

Хармоничен, с вкус на море и затоплена от слънцето кожа.

За какво мечтае Ирра?

Иска ми се хората да бъдат по-толерантни един към друг. Важно е да уважаваме труда на всеки един човек около нас. И ако на нас днес не ни е ден, няма защо да натоварваме и другите с това. В крайна сметка ние сами определяме какъв да е денят ни. И изборът си е наш, а не на другите.

Коледа ще дойде неусетно. Какво си пожелавате да получите тази година за празника?

Да, годината се изниза доста бързо и Коледа чука на вратата. Нека да сме здрави и да получим подаръците, които ще ни усмихнат.

Имате ли планове къде ще прекарате предстоящите празници?

Планирам да съм заобиколена от семейството и приятелите си, а къде е абсолютно без значение.

Вашето послание към читателките на Az-jenata.bg...

Позволете си да бъдете обичани и щастливи, а всичко останало ще се подреди, рано или късно. Носете си красивите дрехи, сложете си усмивките и се наслаждавайте на живота, защото всичко е секунда време.

Снимки: Десислав Червенков

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Данчо от жк"Мла ( преди 8 години )
Да бе,има много (любов) и пред мене и зад мене и все....надървена! И който не си е поискал той не е получил....давам на всеки който и които си поискат
отговор Сигнализирай за неуместен коментар