Тя, звездата

Бориса Тютюнджиева: Любовта е моята мотивация в живота!

Прелестната Бориса със специално интервю за Az-jenata.bg

24.08.2016г. / 12 17ч.
Илияна Николова
Фотограф: Костадин Кръстев - Коко

Фотограф: Костадин Кръстев - Коко

Знойната красавица Бориса Тютюнджиева е един от най-успешните български модели. Кариерата ѝ стартира през 2006 година, когато тя е едва на 16 години. Тогава печели първата си титла в конкурс за красота

Бориса е родена през 1990 година в София. Завършва основно италианско училище, а след това продължава образованието си в Частна английска гимназия „Уилям Шекспир“. Висшето си образование получава в американския университет „City University of Seattle”.

Владее английски и испански език, с което разбива клишираните представи, че красотата, умът и образованието не вървят ръка за ръка. 

Бориса активно се изявява в модния бранш. Тя има и своя собствена модна линия. Получава покани за снимки на рекламни клипове, включително и такива, предназначени за чужбина. Взима участие в музикални клипове, а на широката аудитория е известна от риалити формата „Къртицата“.

Ето какво разказа красавицата с буен дух Бориса Тютюнджиева за себе си специално за читателите на Az-jenata.bg!

Коя е Бориса в твоите очи? Как би се описала с 3 думи?

Щастлива, амбициозна и нетърпелива млада жена с детска душа.


Какво обичаш да готвиш? Какво приготвяш за любимите  хора?

Обичам да готвя според настроенията си и го правя единствено, когато ми идва отвътре. Разтоварвам се, а и обичам да се грижа за хората около мен. Наскоро правих азиатски специалитети, тъй като преди няколко месеца посетихме остров Бали и Тайланд, а аз обожавам тяхната кухня.

Коя е любимата ти кухня?

Обичам тайландската кухня, тъй като си падам по по-странни комбинации с вкусовете: сладко и солено, люто. Но си падам и по средиземноморската. Слава Богу съм от щастливките, които не обичат сладко, както и тестени и тежки продукти.

Изглеждаш прекрасно. Как поддържаш фигурата си? Спазваш ли диети?

Аз изключително лесно влизам във форма, но си имам специална система за това. Когато се наложи бързо да свалям килограми и ми предстоят снимки, вадя своите тайни. В зависимост от това колко бързо трябва да сваля килограми, преминавам или на протеинова диета (само месо без дори зеленчуци), съчетана с три дни кардио упражнения и 3 дни силови упражнения. Или преминавам на суровоядство, но отново с 6 посещения в седмицата в залата. Допълвам всичко с любим, детоксикиращ чай от остров Бали (вече може да бъде намерен и в България), който се пие всяка сутрин на гладно и през вечер преди да заспиш. И с щипка добро настроение, всичко се получава прекрасно (усмихва се)!

Коя е предпочитаната от теб физическа тренировка, която ти помага в извайването на фигурата? Опиши ни как минава една твоя тренировка в залата.

Като цяло избягвам да тренирам с много тежести, тъй като се получават по-обемни мускули, а аз лично не го намирам за много женствено. Поради тази причина тренирам повече кардио упражнения (редувам колело, пътека), но и не пренебрегвам силовите упражнения. Повече повторения с по-малко тежести. Ако ги съчетавам, винаги започвам с разтягане, след което продължавам с тежестите и завършвам с кардио. Аз се разтоварвам, когато тренирам и смятам, че когато не го правиш по задължение, е наистина едно приятно преживяване.


Ти си едновременно дизайнер и модел. Какво те вдъхновява в създаването на модните ти колекции?

Аз съм сравнително емоционална към нещата, с които се занимавам и всичко, което правя трябва да го почувствам в сърцето си, за да му се отдам. Точно поради този факт от тази есен, живот и здраве, ще покажа на българката един нов прочит на италианската мода с най-интересните и различни попълнения на достъпни цени. Аз съм зодия Везни и съм човек на промените, обичам да ги правя и с нещата, с които се занимавам, така че фирмата ми премина в една нова, прекрасна светлина, която се надявам да допадне на всичките ни лоялни клиенти.

Какво трябва задължително да има една жена в гардероба си?

Секси нощница, черна класическа рокля, стилни червени и черни обувки на ток, красива и елегантна бяла рокля. Силни акценти, откъм цветове. Всичко зависи от жената. Аз се обличам много различно, според настроенията ми, но определено съм различна и точно там е ключът към стила по мое мнение. Дяволът е в детайла.

Как предпочиташ да се гримираш в ежедневието си? 

В ежедневието си нося малко грим. Честно казано, когато бях по-малка доста по-сериозно се гримирах, но това е от израстването май (смее се). Нося професионални стикове за фон дьо тен или малко пудра и руж. Понякога си слагам и спирала, понякога не. Когато имам възможност, оставям кожата ми да си почива, тъй като сравнително често ми се налага да се гримирам.



Какво обичаш да правиш в свободното си време?

Зависи в какъв емоционален етап съм, но като цяло обичам да съм заобиколена от хора. Обичам да тренирам, да разглеждам нови модни трендове, които да ме вдъхновяват, да играя карти с приятели и да пуша наргиле, да пътувам с любим човек. А когато имам нужда да си почина и да бъда сама, си взимам една хубава книга, “захапвам” я и се справям с всичко, през което минавам.

Пътуваш много. Кое е любимото ти място у нас или в чужбина?

Това е едно от най-хубавите неща в живота ми: пътешествията! Имам много любими места, но по-важно от всичко е компанията, в която си. Не мога да опиша конкретно място, което ми е любимо, тъй като всяко е различно и има своя собствена енергия. Обичам София, европейските градове, Рим, но и чуждите култури в Азия също са ми много на сърце. Аз съм гражданин на света (усмихва се).

Как минава един ден на Бориса Тютюнджиева?

8:30 – събуждане… До към 9:00 часа. След това всичко зависи от графика, който съм си записала предния ден. Гледам да свърша всичко по-важно в офиса до 17:00 часа, за да имам време да отида на тренировка спокойно, да разходя кучетата, да направя нещо за вечеря или да вечеряме навън. Нямам ден, който да ми е еднакъв с предния. При мен всичко е различно. А когато имам снимки, отписвам целия ден, тъй като се започваме с грим и коса от рано сутринта и вероятно вечерта завършваме снимките с чаши бяло вино след добре свършена работа. Животът е прекрасен!



Влюбена ли си в момента? Има ли човек до теб?

Любимият ми въпрос... Аз винаги съм влюбена - дали в човека до мен или в живота, любовта я има. Тя ме движи, тя е моторът ми, мотивацията ми. 

Кое е най-абсурдното нещо, което си чела по свой адрес?

Хаха... Тук мога доста да кажа по въпроса, но няма да бъда особено многословна. Има наистина безумни глупости, които “медиите” си позволяват да пишат, като например: последно си бях слагала брадичка; бях в депресия, бях наркоманка... Има, има какво да се прочете. Аз лично не се трогвам, като цяло наистина не ме интересува какво мислят хората за мен, защото аз не мисля за тях.

Как ще прекараш остатъка от лятото? 

В работа. Имам толкова много неща за вършене, но до 15-ти септември, защото тогава заминавам на концерт на моя любимец Ерос Рамацоти в Таормина и нямам търпение! (усмихва се)

Имаш ли мото, девиз в живота, които да те водят в начинанията ти?

Аз съм боец и ми е кодирано в кръвта да не се страхувам, защото знам, че мога да мина през всичко. Мога да падна, но ще стана два пъти по-силна, а това, което ме води е сърцето ми! То никога не ми прощава, но е най-силният и верен мой спътник. Вярвам, че всеки човек има свой собствен вътрешен глас и невероятна сила, за която не подозира. Точно тя е тази, която ме води. Понякога може да я губя, но не за дълго!

Би ли отправила пожелание към читателите на Az-jenata.bg?

Пожелавам на всичките ви страхотни читателите да не се срахуват да живеят живота си тук и сега! И да се обичат, защото има време за работа и време за любов. Никакво друго време не остава. Мечтайте винаги, защото никога няма да узнаете какво точно искате и към какво трябва да се стремите! 

Фотограф: Костадин Кръстев - Коко

Коментирай
1 rate up comment 2 rate down comment
Крум ( преди 7 години )
Изключително много ме кефи тая мадама! Лъха някаква женсвеност но и сила. Евала.Късмет
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 2 rate down comment
Matiu ( преди 7 години )