Нежна като цвете

Властта на червените устни

Как да подчертаем устните с червено червило и да го задържим на мястото му?

29.12.2014г. / 10 10ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Червените устни са едно от най-съблазнителните оръжия на една жена. Но те са и трудни за поддръжка. Червеното червило е едновременно най-доброто решение и най-големият риск, който можете да поемете, ако го носите неправилно.

Чрез избирането на правилния цвят за вашия тен и чрез правилно поставяне можете да превърнете червените устни в своя брилянтна класическа запазена марка. Как?

Вземете предвид тена на кожата

Ако сте със светла кожа и руса коса изберете червило с тъмни цветове. Ябълково червено и черешово червено са двата най-добри оттенъка, които биха ви подхождали идеално.

Червеният цвят с розов оттенък или цвят червена боровинка е идеален за бронзов тен на кожата – за дамите, успели да запазят летния си загар или за онези, редовно посещаващи соларното студио.

Тъмните тонове на кожата предполагат избор на по-топли червени нюанси с нотки на кафяво или тъмнооранжево. Те ще подчертаят богатството на дълбокия ви естествен тен.

Поставете подходяща основа

По същия начин, по който ползвате основа за лицето си, трябва да изберете и основа за устните. За да подчертаете плътността на цвета е необходимо да поставите добра основа под червилото. Можете да използвате обикновен коректор за целта.

Друг начин да запазите цвета по-дълго върху устните си е да използвате безцветен молив за устни. Той ви спестява разхода от купуване на цветни моливи за устни, съобразени с цвета на червилото и едновременно с това е необходим, защото прави така, че червилото ви да се задържи там, където му е мястото.

Дръжте червилото далеч от зъбите

Как все става така, че зъбите ви се омазват с червило?! Ако ви предстои важна среща и искате да привлечете вниманието върху плътните си сочни устни, но не и върху омазаните с червило предни зъби, използвайте следния трик: намажете с изключително малко количество вазелин предните си зъби.

Така те ще бъдат предпазени от полепване с червило, защото вазелинът няма да позволи червилото да достигне до зъбите ви.

Подобен ефект се постига и с безцветен балсам за устни. Само внимавайте да не напълните междузъбното пространство с балсам и това да се вижда!

Свързани статии

Балансирайте останалата част от лицето

Когато искате да поставите акцент върху устните е добре да не подчертавате и останалите елементи от лицето си.

Сложете апетитното червено червило, но пропуснете сенките, например. Достатъчно е да подчертаете очите с малко спирала или съвсем тънка очна линия. Допуска се също лек руж в бледорозов оттенък по бузите.

Овлажнете червилото, за да си придадете по-млад вид. Ако оставите устните да съхнат прекалено ще изглеждате по-възрастни.

Коментирай