Нежна като цвете

5 стъпки за блестяща кожа

Как да се отървете от излишния себум и мръсотията по кожата на лицето?

26.02.2015г. / 15 33ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Колко хора могат да се похвалят с абсолютно безпроблемна кожа? Вероятно щастливците са малко. Всички искаме кожата ни да сияе дори без грим, но това е рядко срещана благодат.

Но можем да направим някои неща, за да помогнем на кожата си да изглежда свежа и чиста през целия ден само с няколко стъпки!

Стъпка №1 – отворете порите

За да се почисти добре кожата, трябва порите да бъдат добре отворени. За целта вземете памучна кърпа и я намокрете обилно с топла или гореща вода. Наложете я върху лицето си и постойте така около 15 минути.

Ще усетите как топлината от кърпата отпуска кожата. Топлата вода и парата ще помогнат за по-лесното почистване на замърсяванията.

Стъпка №2 – почистване

Измийте ръцете си със сапун и вода преди да продължите с почистването на лицето. Важно е да не прехвърляте бактерии по нежната кожа на лицето.

Нанесете избрания от вас препарат за почистване на лицето и масажирайте с пръсти и длани. Добре е да масажирате най-малко 30 секунди с кръгови движения. Изплакнете с топла вода. Не забравяйте, че студената вода затваря порите. Подсушете леко с памучна кърпа, без да разтривате.

Стъпка №3 – ексфолиране

Смесете две супени лъжици вода с две супени лъжици захар. Разбъркайте добре съставките, докато се превърнат в мека паста. Добавете ½ супена лъжица захар към пастата и разбъркайте отново.

Нанесете с пръсти върху лицето. Важно е да наблегнете на три основни части – двете бузи и челото. Масажирайте всяка страна на лицето по 1 минута. Накрая изплакнете с топла вода.

Свързани статии

Стъпка №4 – тонизирайте

Нарежете 1 лимон на две и изстискайте сока му. Нанесете го върху лицето си и оставете да подейства, но не повече от 20 секунди. Изплакнете с топла вода. Все още не подсушавайте кожата.

Използвайте вече изстискания лимон. Напълнете го с половин чаена лъжичка мед. Разбъркайте меда вътре в кората на лимона, за да обере полезните съставки от плода. Нанесете върху кожата отново с масажни движения. Оставете да подейства само 30 секунди. Изплакнете с топла вода и подсушете лицето.

Стъпка №5 – затворете порите

Изплакнете лицето със студена вода. Добре би било също да разтриете малко кожата с кубче лед. Не пропускайте и шията. Това ще затвори порите веднага.

Повтаряйте тези стъпки веднъж или два пъти дневно в зависимост от състоянието на кожата ви.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 9 години )
2 до 4 седмици на българското Черноморие през юли или август. Само че то чисто море почти не остана.Между другото, повтарянето на горните процедури по-често от 1 път в седмицата, води до обратния ефект - повишаване на себумното отделяне, раздразнение и свръхчувствителност.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време