Нежна като цвете

5 грешки в грима, които придават уморен вид

Освежете лицето си като не допускате тези грешки

13.03.2015г. / 09 28ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Чувствате ли се уморени всеки ден, дори рано сутрин? А изглеждате ли така?

Ако отговорът е да, сигурно не само действителната умора си казва думата. Има голяма вероятност да правите някои от най-често срещаните грешки в грима, които ви карат да изглеждате още по-уморени, отколкото всъщност сте.

Кои са грешките, които не трябва да правите, за да изглеждате свежи през целия ден?

Грешка №1 – Не започвате с овлажняващ крем

Когато кожата е суха, тя лесно започва да изглежда състарена преждевременно. Появяват се бръчки и фини линии. За да премахнете този „ефект“, трябва да прилагате всеки ден овлажняващ крем със слънцезащитен фактор.

Грешка №2 – Прилагате фон дьо тена погрешно

Носенето на твърде голямо количество фон дьо ден не помага за прикриване на недостатъците. Напротив – това създава усещане за маска на лицето, която ви прави да изглеждате уморени.

Освен това, голямото количество фон дьо тен крие риск гримът да се събере в определени гънки по кожата на лицето, което да предизвика още по-изразено усещане за умора във визията.

По този начин бръчките и несъвършенствата изпъкват още повече.

Грешка №3 – Забравяте да сложите руж

Липсата на цвят и акцент по кожата на лицето може да предизвика оптично усещане за скучна и вяла кожа.

Свързани статии

Грешка №4 – Прекалявате с очната линия

Ако носите прекалено много очна линия, очите ви може да изглеждат оптично по-малки без всъщност да са. Освен това твърде силния черен и плътен грим придава морен вид, а и да накарат очите да изглеждат допълнително зачервени.

Ако все пак държите на очната линия, слагайте светъл молив на долния клепач, за да създадете усещане за уголемяване на окото. Така ще изглеждате по-свежи.

Грешка №5 – Не освежавате грима си цял ден

Гримът като всяко друго нещо изисква поддръжка. Няма козметичен продукт, който да остане напълно свеж върху кожата ви през целия ден. Затова трябва от време на време да подновявате грима.

Не забравяйте да сложите червило след като сте обядвали или пили някаква напитка. Фон дьо тенът и пудрата също имат нужда от подновяване.

Коментирай