Нежна като цвете

Накъдрете косата си с помощта на хартийки

Бъдете неотразими!

04.10.2015г. / 08 00ч.
Михаела Лазарова
Снимки: youtube.com

Снимки: youtube.com

Машите и пресите за коса пестят време при оформянето на прическата ни, но определено не щадят косата. Днес споделяме една лесна идея, която ще ви покаже как с помощта на хартийки да създадете невероятно красиви и секси букли.

Свързани статии

Ще са ви необходими: старо списание (страниците му са по-плътни, отколкото тези на вестник), лак за коса и гребен. Измийте косата си както обикновено и я изсушете със сешоар. След това я разрешете добре.

Вземете един тънък кичур, напръскайте го леко от разстояние с лак за коса и го навийте около хартийката. За да създадете плътни хартийки за навиване, откъснете една страница, разрежете я на две по дължината и след това я прегънете няколко пъти и готово.

Ако направите по-малки и тънки хартийки, такива ще станат и къдриците. Широките ленти ще ви осигурят обемни къдрици. Когато завиете кичура коса, завържете внимателно хартийката и фиксирайте с 1-2 фибички.

След като навиете цялата си коса леко затоплете буклите със сешоар. Изчакайте един час и внимателно разпуснете косата. Резултатът ще ви впечатли. Разрошете с пръсти косите си и фиксирайте с лак за коса или вакса. Бъдете неотразими!

Снимки: youtube.com

Коментирай
Свободно време