Нежна като цвете

Точният грим за кафяви очи

Направете красивите си кафяви очи още по-прекрасни!

19.01.2016г. / 07 50ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Кафявите очи са най-разпространените във всички раси. Невинаги обаче ги гримираме правилно, така че красотата им да изпъкне подобаващо.

Какво трябва да знаем за перфектния грим за кафяви и черни очи?

Определете нюанса на ириса

За по-тъмнокафяви очи е подходящ по-наситен и подчертаващ нюанс на сенките. Опитайте нещо в кафяво, наситен въглен или бронз. За по-светлите избирайте нещо по-естествено в телесната гама, бледосиво, слонова кост или шампанско. Така очите ви ще се открояват в елегантен блясък.

По-наситените цветове подчертават

Хубавото на кафявите очи е, че позволяват наситени цветни тонове. Не се плашете да опитате нещо в агресивен или по-драматичен цвят като например зелено, лилаво или синьо. Тези нюанси подчертават особено красиво кафявите очи. Вечерен грим с тези нюанси прави очите по-богати и дълбоки.

Избирайте правилната очна линия

Нощният грим за кафяви очи предполага черна, тъмнокафява или сиво-черна очна линия. За дневния си грим също можете да ги ползвате, но можете да се възползвате и от един трик. Изберете очна линия, която се доближава до цвета на пръстена на ириса ви – при различните хора той варира цветово.

Точната спирала

 

Тъмнокафявите очи са идеални за черна, тъмнокафява или тъмносива спирала. По-смелите дами могат да си позволят и тъмносиня или тъмнолилава.

Закачливи цветни ъгълчета на окото

Свързани статии

За да привлечете повече внимание върху прекрасните си кафяви очи, направете атрактивен акцент. Поставете цветен нюанс в ъгълчето на клепача. Можете да го направите с молив за очи, очна линия или сенки. Този трик прави очите още по-живи и искрящи.

Избягвайте акценти по други части на лицето

Ако сте избрали да подчертаете кафявите си очи по някои от гореспоменатите начини, не прекалявайте с акцент и на друга част от лицето. Ползвайте бледорозово, прасковено или съвсем леко червено червило, покрито с гланц. Това ще насочи фокуса към чудно гримираните ви кафяви очи!

Снимки: iStock

Коментирай
Свободно време