Нежна като цвете

Аюрведа грижи за красива кожа

Поглезете кожата си с прясно мляко

09.03.2016г. / 11 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Красивата кожа не само подобрява самочувствието ни, но и е показател за нашето здраве. Въпреки че можем да избираме между много продукти за млада и красива кожа, натуралните средства не бива да бъдат пренебрегвани.

Аюрведа е философия, която още от древни времена има своите терапии в грижа за кожата. Споделяме няколко трика, които ще запазят младостта ви по-дълго.

Тоник от прясно мляко

Прясното мляко е една от аюрведа грижите за красива и сияйна кожа. Когато го нанесете върху кожата си, то ще почисти замърсяванията, ще премахне излишния себум и ще свие порите.

Към това ще добави и един блясък, като същевременно ще подейства като естествен овлажнител. На памучен тампон нанесете малко количество прясно мляко и нежно обтрийте кожата си. По желание може да добавите към него няколко капки пресен лимонов сок.

Пресен портокалов сок

Прилагането на пресен портокалов сок върху лицето ще допринесе за подобряване на текстурата на кожата, както и за тонуса ѝ. Цитрусовият плод е богат на витамин С, който дава възможност на тялото да се бори с процесите на стареене. Портокаловият сок е чудесен тоник за по-мазните кожи.

Подмладяваща маска

Домашните маски за лице са важна част от ритуалите ни за красота. Аюрведа съветва да прилагате един път седмично маска направена от 1 чаена лъжичка сандалово дърво на прах и чаена лъжичка куркума с малко вода.

Маската се нанася върху почистена кожа и се оставя да подейства за 15-20 минути. След това се изплаква с хладка вода.

Грижа със зехтин

Зехтинът е прекрасен естествен овлажнител, богат на антиоксиданти и мастни киселини, който забавя появата на фини бръчици. Вечер след като почистите кожата си, нанесете малко количество зехтин върху нея. Нанасянето става с лек масаж и докато маслото попие в кожата. Това е чудесна грижа за по-сухите кожи.

Свързани статии

Грижа с мед

Медът също е отличен естествен овлажнител, който прави кожата мека и еластична. Изглажда фините бръчки, предотвратява изсъхването и напукването на кожата, лекува кожни раздразнения, акне, рани.

Един или два пъти седмично си правете маска с мед. Само след няколко седмици ще забележите колко по-сияйна и млада е кожата ви.

Снимки: istock

Коментирай