Нежна като цвете

Шипково масло при стрии, белези и пърхот

Направете косата блестяща и ноктите по-здрави

04.05.2016г. / 14 12ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Шипковото масло е невероятен природен продукт със забележителни свойства за подмладяване на кожата и подобряване на състоянието на косата. Използва се в продължение на поколения от индианските племена в Чили, които за пръв път установили, че маслото има лечебен характер.

То съдържа естествени хранителни вещества и може да се прилага както външно, така и вътрешно. Така че, ако ви е омръзнало да купувате скъпа козметика, хидратираща кожата и косата, пробвайте шипковото масло като една естествена алтернатива.

Това е един от най-препоръчваните продукти, които оказват положително влияние на здравето и красотата. Ето как може да прилагате шипковото масло.

Суха коса

Затоплете малко количество шипково масло в купа (не трябва да бъде много горещо, трябва да бъде топло и комфортно на допир), след което го втрийте в косата и скалпа ви. Останете така един час и се изплакнете. Ефектът ще бъде мека и ревитализирана коса.

Суха кожа

Шипковото масло е подходящо и за кожата ви, защото съдържа есенциалните мастни киселини като линолова киселина (омега-6), както и линоленова киселина (омега-3). Маслото има широко приложение и е ефективно при борбата с признаците на стареене.

Миранда Кер, която е модел, обича да го използва. Нанесете маслото върху суха или напукана кожа, за да я подхраните и хидратирате, като това ще окаже положителен ефект в зоната на сухи лакти, колене, напукани устни и пети.

Коса, загубила блясъка си

Ако искате да дадете нов живот на косата си и да върнете блясъка ѝ, то шипковото масло е решението. Масажирайте затоплено шипково масло в косата си преди да я измиете и това ще върне нейната лъскавина, цвят и сияйност. Маслото е богато на витамини, което прави косата еластична, копринена, мека и жива.

Овлажняване

Шипковото масло има високо съдържание на незаменими мастни киселини и е перфектно средство за хидратацията на кожата. Смесете малко количество от маслото с вода и го нанесете върху тялото си, за да поддържате кожата хидратирана. Този трик за красота е особено подходящ за лятото.

Лечение на белези

Използвайте чисто масло от шипка срещу стрии, изгаряния, белези, хиперпигментация и бръчки. То има свойството да стяга и подхранва кожата и ускорява процеса на зарастване на рани, като хидратира и овлажнява засегнатите области.

Пърхот

Маслото от шипка помага срещу пърхот и други подобни състояния на кожата на главата. Просто го масажирайте в скалпа и го оставете в продължение на 30 минути, след което се измийте с шампоан, за да видите разликата.

Слънчеви изгаряния

Нанесете маслото върху засегнатите части от тялото и ще почувствате облекчение мигновено. Това ще помогне за лечение на възпалените места и много скоро ще се почувствате по-добре.

Чупливи нокти

Маслото от шипка подхранва и хидратира чупливите нокти, като ги прави по-твърди и здрави. Мажете ноктите си с маслото всяка вечер преди лягане в продължение на една седмица. Само след седем дни ноктите ви ще бъдат значително по-здрави.

Преждевременно стареене

Признаците на преждевременно стареене и пигментация на кожата също реагират добре на маслото от шипка. Сложете няколко капки от него върху памук и мажете засегнатите области по няколко пъти на ден.

Свързани статии

Блестяща кожа

Маслото дава красив и естествен блясък на кожата, когато се използва редовно. То не помага само за изглаждане на бръчките, но и поддържа кожата ви здрава. Опитайте и ще останете доволни от ефекта.

Ако установите, че маслото от шипка е много тежко за вашата кожа, добавяйте само една или две капки от него, като го ползвате за овлажнител. То намира своето приложение в много козметични продукти, като кремове или спрейове. Бъдете красиви!

Снимки: istock

Автор: Ангелина Ангелова

Коментирай
Свободно време