Нежна като цвете

6 начина да избелите кожата си

Направете си маска с портокал и извара

05.05.2016г. / 16 50ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Не всеки се ражда с цвят на кожата, какъвто иска и когато говорим за красив и здравословен тен, жените са най-засегнати от тази тема. Тези, които са тъмнокожи, обикновено се чудят как да изсветлят кожата си по естествен начин.

За да направите кожата си по-светла, не е необходимо всеки път да използвате скъпи избелващи кремове и лосиони. Може да направите маска за лице в домашни условия, като използвате съставки, които са леснодостъпни. Не се изисква много усилие и време за направата на маската, а в същото време предлага ефикасен и евтин метод за избелване на кожата на лицето.

Портокали

Това е един от най-консумираните плодове, но много малко хора знаят, че неговото съдържание на витамин C не само влияе добре на организма, но и на кожата. Той съдържа вещества, като органични киселини, витамини С, А, РР, микроелементи (желязо, калий, магнезий, калций).

Портокалов сок с куркума или портокалови кори с извара могат да избелят вашата кожа мигновено. Маската се поставя на почистена кожа и след като е подействала в рамките на 10-15 минути се изплаква с хладка вода.

Краставица

Това е друг здравословен зеленчук, който хората консумират редовно. Смесете сока от краставицата с прясно мляко. Получената смес намажете върху лицето си, като по този начин ще подобрите тонуса на вашата кожа. След 10 минути изплакнете.

Масло от сандалово дърво (или сандалово дърво на прах)

Този вид масло се използва от много дълго време, за да помогне на кожата да бъде светла и здрава. Няколко капки от него (или 1-2 супени лъжици на прах) се комбинират с прясно мляко и сместа се маже върху лицето. Това е един естествен и здравословен начин да помогнете на вашата кожа да изглежда по-светла и в същото време да я поддържате здрава.

Извара

Изварата е изключително полезна за здравето. Много малко хора знаят, че когато тя се комбинира с мед и се приложи върху лицето под формата на маска, това ще помогне за избелване на кожата по естествен път.

Брашно

Брашното премахва замърсяванията и излишните мазнини по тялото, като го прави по-добре изглеждащо и здраво. То запазва влагата на кожата и помага за нейното избелване. Може да се комбинира с розова вода или обикновена студена вода.

Използвайте получената смес върху лицето, краката, ръцете и изобщо където е необходимо, за да видите разликата след няколко приложения.

Свързани статии

Пчелен мед

Медът е не само чудесно средство за избелване, но е и овлажнител, който се грижи за кожата, като я съхранява здрава и свежа. Прилагането на мед върху лицето помага за няколко минути да подхраните кожата си и да намалите неравния тен.

Маската може да се приготви от мед, лимон, мляко и бадемово масло. Този микс премахва всички мъртви клетки, които обикновено са причина за потъмняването на кожата.

Важно правило е всички тези маски да се нанасят върху почистена кожа и да се правят 1-2 пъти седмично.

Снимки: istock

Автор: Ангелина Ангелова

Коментирай