Нежна като цвете

Подмладяващи маски за лице и шия

Изравняват тена и правят кожата мека и гладка

06.06.2016г. / 15 50ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Пигментните петна, увисването на кожата, преждевременните бръчки и фините линии ни карат да изглеждаме по-стари. Грижите в козметичните салони, точната козметика, както и домашните грижи могат значително да подобрят състоянието на кожата ни. Ето защо споделяме няколко рецепти за домашни маски, които ще подмладят кожата ви. Запишете си ги и ги прилагайте 1-2 пъти седмично.

Маска от ябълки, картофи и лимон

Ябълката е чудесен плод с ексфолиращи свойства. Лимонът и картофът пък са естествени избелващи агенти, които носят незабавен резултат. Тази маска ще ви помогне да намалите кафеникавите петна по кожата на лицето.

За да я направите са ви необходими 1 с. л. настъргана на ситно ябълка (или пасирана), 1 с. л. лъжица настърган картоф и чаена лъжичка пресен лимонов сок. Смесете съставките и разбъркайте, докато се получи хомогенна смес. Нанесете върху лицето и областта на шията, върху почистена кожа и оставете да подейства за 20 минути. Измийте с хладка вода.

Маска с белтък и мед

Белтъкът е протеин, полезен за човешкия организъм. Също така можете да го използвате за маски на лицето, тъй като той стяга и почиства кожата. Необходими за тази маска са 1 белтък и 1 ч. л. мед. Разбийте белтъка и след това добавете меда. Разбъркайте добре и нанесете върху кожата с масажиращи движения. Оставете да изсъхне и измийте лицето с хладка вода. Тази маска ще омекоти лицето и ще придаде естествен блясък.

Кисело мляко с овесена каша

Маска, която е доста ефективна в борбата с нежеланите бръчки и пигментни петна по кожата. Необходими са ви половин чаша кисело мляко, 2 с. л. овесена каша, 1 с. л. зехтин и 1 с. л. бадемово масло. Смесете киселото мляко с овесената каша и леко затоплете получената смес. След това добавете бадемовото масло, зехтина и разбъркайте добре. Направете масаж със сместа върху лицето и шията ви, оставете да подейства за 15-20 минути и измийте.

Снимка: istock

Маска от белтък и ягоди

Маската от ягоди и белтъци ще ви помогне да намалите признаците на стареене. Макар че не изчиства черните точки от лицето, тя подмладява кожата и я прави по-мека на допир. Нужни са ви единствено 1 белтък и 3-4 пресни ягоди. Намачкайте ягодите и прибавете към тях разбит белтък. Нанесете на лицето и оставете да действа за около 15 минути, а след това изплакнете.

Мляко и какао

Чистото и неподсладено какао е прекрасен антиоксидант, който осигурява нужната защита на вашата кожа. Млякото съдържа естествена млечна киселина, която омекотява и ексфолира кожата от мъртвите клетки.

За да си направите тази маска са необходими 1 с. л. какао на прах и 2 с. л. прясно мляко. Смесете двете съставки до получаването на паста и нанесете върху кожата. Оставете за 10-15 минути и измийте лицето си.

Коментирай