Нежна като цвете

Как да носим червено червило спрямо цвета на кожата?

Няколко съвета

22.12.2016г. / 12 12ч.
Илияна Николова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

 

Червеното червило излъчва сексапил. Без съмнение една истинска дама трябва да носи червено червило, особено ако има специален повод.

Но избирането на точния нюанс на червеното червило е трудна задача. Не всеки червен цвят пасва добре на различните типове и цвят на кожата. Ето защо трябва да знаем някои малки трикове.

Как да изберем правилното червено червило?

За светла кожа

Дамите със светла кожа спокойно могат да си позволят искрящо наситеночервено червило. То придава дълбочина и плътност на устните. Бялата кожа позволява употребата и на тъмен молив за подчертаване на контура на устните.

Средно тъмна кожа

Ако цветът на кожата ви се намира някъде по средата на скалата между млечнобялата и смуглата кожа, то тогава нюансите на червеното червило могат да варират. Дамите с такава кожа могат да си позволят както по-тъмни и наситени тонове, така и по-розови и пастелни нюанси на червеното.

Оранжевата гама също може да се прилага успешно, но с повишено внимание.

Тъмна кожа

Жените с по-тъмна кожа трябва да избягват прекалено светлите тонове, защото така акцентът се губи от устните им и ги прави бледи. Заложете на тонове, клонящи към лилавото, оранжевото и виненочервеното. Използвайте гланц за устни, особено ако сте с червило с по-изразен оранжев акцент.

Снимки: Reuters

Коментирай