Книги

Бляскаво парти и разследване на убийство

„Слава в смъртта“ – Нора Робъртс

04.09.2015г. / 10 01ч.
Аз жената
Корица: Издателство "Хермес"

Корица: Издателство "Хермес"

За книгата

Голяма киностудия заснема филм по книгата за един от първите случаи на Ив Далас. Преди края на снимките продуцентите и режисьорът организират бляскаво парти, на което са поканени и главните действащи лица от реалната история – Ив Далас и Делия Пийбоди. Въпреки че не обича шумните светски събития, Ив не може да откаже тази покана. На партито тя с интерес наблюдава актрисата, която се превъплъщава в нейния образ и с която имат изумителна прилика. Но вниманието й определено грабва Кей Ти Харис – актрисата в ролята на Пийбоди. Конфликтна и арогантна, тя очевидно притежава умението да печели врагове.

Когато по-късно вечерта в басейна на покрива е открит трупът на Харис, лейтенант Далас влиза в обичайното си амплоа – разследване на убийство. Със сигурност извършителят се намира сред гостите на събитието. Случаят обаче не е толкова лесен, защото всеки от присъстващите има поне един мотив за престъплението.

За авторката

Внушителното творчество на световноизвестната писателка Нора Робъртс надвишава 209 романа. Нейни заглавия присъстват постоянно в класацията на „Ню Йорк Таймс“ за бестселъри и често я оглавяват. Робъртс е първият автор, намерил своето почетно място в Американската асоциация на авторите на романтични четива.

Поредицата си „В смъртта“ започва с мистификация, като публикува под псевдонима Ди Джей Роб. Но стилът й на писане и увлекателният сюжет бързо я издават. След излизането на дванадесетото заглавие от серията Нора Робъртс признава авторството си и името й се появява на корицата. Както главните герои, Ив и Рурк, така и второстепенните персонажи, печелят безпрецедентния читателски интерес. Почитателите изпращат купища писма с въпроси и препоръки за развитието на сюжетната линия и за съдбата на любимите си герои.

Неочакваните обрати, любовната страст, енергичното действие и криминалната нотка превръщат всеки неин роман в тотален хит. Сега след големия успех на „Родени в смъртта“, „Спомени в смъртта“, „Създадени в смъртта“, „Невинни в смъртта“, „Обещания в смъртта“, „Сродници в смъртта“, „Фантазии в смъртта“, „Наслада в смъртта“, „Предателство в смъртта“ и „Далас в смъртта“, почитателите на серията могат да се насладят и на следващата книга – „Слава в смъртта“. И тук Робъртс не изневерява на характерния си почерк, отличаващ се с динамични моменти, спиращи дъха. На книжния пазар от 27 август 2015 г.
Обем: 368 стр.
ISBN 978-954-26-1486-9
Издателство: „Хермес“
Корична цена: 14,95 лв.

Прочетете още:

Коментирай