Книги

Филмират „Седемте сестри“ на Лусинда Райли

Очаквайте на българския пазар първата книга от поредицата

29.06.2016г. / 12 03ч.
Михаела Лазарова
Лусинда Райли. Снимка: Книгоиздателска къща „Труд”

Лусинда Райли. Снимка: Книгоиздателска къща „Труд”

Романите на Лусинда Райли представляват уникална поредица, която е базирана на митовете за съзвездието Плеяди. Заинтригувана от митологията зад звездите, авторката решава да разкаже за сестрите в съвременния свят.

Самата Райли казва: „Историята на „Седемте сестри“ започва на брега на Женевското езеро, където шест от сестрите се събират в детския им дом след смъртта на своя приемен баща и откриват изумителни неща за своя произход. Романите следват всяка от сестрите, тръгнала по света, за да открие корените си, но основната загадка е кой се крие зад приемния баща – Татко Солт. И къде е седмата сестра? Чрез една история, която се развива в различни места по целия свят, както в миналото и настоящето, книгите постигат нивото на очакване, близко до хитовия сериал „Игра на тронове“, като акцентът е върху експанзивните герои, сложните семейни отношения и изкупителната сила на любовта.“

Очаквайте на българския пазар първата книга от поредицата „Седемте сестри“ – „Историята на Мая“, през август, ексклузивно от Книгоиздателска къща „Труд“.

До момента в България Лусинда Райли има издадени следните бестселъри:

  • Среднощна роза
  • Момичето на скалата
  • Орхидеената къща
  • Лавандуловата градина

За авторката:

Лусинда Едмънс Райли е родена на 16 февруари 1966 г. в Ирландия. Прекарва няколко години от детството си в Банкок. Учи актьорско майсторство в театрално училище в Лондон. Участва в театрални постановки и се появява в телевизионни сериали. На 23 години внезапно се разболява от инфекциозна мононуклеоза.

Заболяването прекратява кариерата ѝ на актриса, и тя се насочва към писане на романи. През 1992 г. е издаден първият ѝ любовен роман „Любовници и актриси“, за който ползва опита от артистичната си кариера.

Пише общо 8 романа под моминското си име, след което прекъсва писателската си кариера, за да отглежда децата си. След 6 години, когато и най-малкото от децата тръгва на училище, тя се връща към желанието си да пише. Романът „Орхидеената къща“ е публикуван през 2010 г.

Той става международен бестселър, като е продаден в над 3 милиона екземпляра в 27 страни. Следващите ѝ романи „Момичето на скалата“ и „Лавандуловата градина“ също са бестселъри. През 2014 г. с романа „The Seven Sisters: Maia's Story“ започва амбициозната си поредица „Седем сестри“ базирана на алегорията на митологията за съзвездието „Плеяди“.

Произведенията на писателката често са в списъците на бестселърите. Те са преведени на 28 езика и са публикувани в 38 страни по света. Лусинда Райли живее със семейството си на брега на Северен Норфолк и в южната част на Франция.

Коментирай