Книги

„Проклятие Или Господ има други планове за теб“ – Бойка Николас

Имаме удоволствието да ви представим една интересна авторка и новата й книга

25.09.2017г. / 07 23ч.
Аз жената
„Проклятие Или Господ има други планове за теб“ – Бойка Николас

Книгата е написана от Бойка Николас на испански език и преведена на български. В момента е избрана да участва в конкурс на Амазон за творби на испаноезични автори.

Проклятие Или Господ има други планове за теб“ е универсална книга за превратностите на съдбата.

Чрез преживяванията на главните герои, белязани от много емоционални рани, сексуални авантюри, любов, омраза и дори от смъртта на главния герой, авторката, Бойка Николас, ни кара да се замислим дали всичко е съдба или е въпрос на личен избор.

Тя дълбае проницателно в душите на своите персонажи – Александър, на една от любовниците му – Асмара, на неговата жена Константина, която едновременно го мрази и обича, на София, бабата на Асмара, посветила се на магии и клетви...

Това е една вълнуваща семейна история, която се развива в няколко различни краища по света, започнала през 50-те години и продължила до наши дни. Тя държи читателя в напрежение през цялото време и го кара да се замисли за паралелните светове, за живота и след смъртта, за телепатията, невидимата връзка между хората и за кармата.

Въпреки сюжетната линия, интересното в „Проклятие или Господ има други планове за теб“, е че всяка една от главите е същевременно отделен и самостоятелен разказ.

Това е една книга, която никога не свършва, защото с края ѝ се отваря началото за размисъл върху личната история на всеки един от нас.

Бойка Николас е завършила испанска филология. Тя има магистърска специалност „Литературна критика“ и „Испаноамериканска Литература“.

Писателката е напълно двуезична, владее еднакво добре испански и български език, а освен това говори италиански, руски и английски.

От малка пише поезия и проза, като печели редица литературни конкурси за младежи.

Още когато е на 13-годишна възраст публикуват първите ѝ разкази и стихотворения в специализирани издания.

Писателката е живяла и работила, като журналист, университетски преподавател и директор на Катедра по испански в „Народен Университет на Никарагуа“ в Манагуа.

Автор е на учебник „Испанската норма и никарагуанския говор“.

Бойка Николас е Председател на Неправителствена Организация със седалище в Мадрид и София, която е посветена на хуманитарни каузи, социална интеграция и сенсибилизация, също така и на международно сътрудничество и кооперация.

Тя е работила също като междукултурен посредник /медиатор/ и учител по испански към Община Мадрид.

Нейната книга „Методът 7“, издадена на испански, английски и български език, в момента е бестселър.

В момента Бойка Николас ръководи също така „Академия Испаника“, която чрез своите представителства, разпространява испанския език и култура по света.

Обожава да пише, да преподава, да пътува, да експериментира и непрекъснато да учи нови неща.

Коментирай