Reality/TV

Радинела Бусерска: Аз съм силно емпатичен човек

Едно вълнуващо интервю с телевизионната водеща

28.10.2016г. / 07 09ч.
Аз жената
Радинела Бусерска. Снимка: Bulgaria ON AIR

Радинела Бусерска. Снимка: Bulgaria ON AIR

По случай рождения ден на Bulgaria ON AIR телевизията ви показва другите лица на водещите – техните интереси извън професията, хобита, лични моменти и всичко, което ги прави хората, на които се доверявате, когато избирате Bulgaria ON AIR.

Българската публика познава отлично Радинела Бусерска. Тя е сред най-емблематичните ТВ лица и е част от Bulgaria ON AIR от самото начало на телевизията. Радинела има 25-годишен стаж в новините и телевизията, като преди Bulgaria ON AIR работи дълги години в Ефир 2 и новините на БНТ.

Интересно е, че преди да започне телевизионната си кариера, Радинела има опит като актриса в Народния театър „Иван Вазов“. Има интерес и към документалното кино, като зрителите я познават като автор на 6 документални филма за деца в риск.

За телевизионната си кариера, за най-ценните уроци, които е получавала, както и за личните си интереси, които остават скрити за зрителите, Радинела разказа в предаването „Днес“ с Константина Живова.

Водещата на Новините ON AIR разказва, че за нея е непосилно просто да прочете един текст пред камера, а напротив – преживява всяка история, но зрителите не го виждат.

„Аз съм силно емпатичен човек. Имаше тежки периоди, когато се водеше войната в Босна и Херцеговина, когато се случваха кланетата в Сребреница... Когато ежедневно гледах тези кадри и се готвех за новините, всичко минаваше през мен буквално. Както и да ги напишех, те все бяха тежки“, спомня си Бусерска.

Най-ценният урок, който телевизията ѝ дава е, че трябва винаги да приема препятствията с добро. Винаги се е стараела да поднася новините с уважение към зрителите.

„Когато нямаш доверието на зрителя, нищо не се получава“, категорична е Радинела.

Тайната на водещата на Новините ON AIR, за да издържи на неизбежния забързан новинарски ритъм, е холистичната медицина.

Цялото интервю с Радинела Бусерска може да гледате тук.

Коментирай
Свободно време