Reality/TV

Звездното трио от предаването „Гол“

Те са изявени спортни коментатори, но впечатляват и с други свои умения

30.11.2016г. / 07 00ч.
Аз жената
Снимка: Bulgaria ON AIR

Снимка: Bulgaria ON AIR

Томислав Русев, Борис Касабов и Николай Александров са сред най-известните спортни журналисти в България. Освен, че са изявени спортни коментатори, водещите на предаването "Гол" впечатляват и с други свои умения.

Томислав Русев е един от символите на спортната журналистика в България. Завършил е Националната спортна академия - специалност "Футбол", а после специализира и "Спортна журналистика". Като бивш футболист и лицензиран треньор Томислав влага изключителна енергия и дисциплина във всичко, свързано със спорта.

Журналистическата му кариера започва още през 1990 г. във вестник "Диалог". Трупа опит в различни издания, а именно кариерата му го среща със съпругата му Ирина. Двамата са работили заедно дълги години, а днес са щастливи родители на 3 деца. Това, което зрителите на Bulgaria ON AIR не знаят за Томислав, е, че когато е в подходящото настроение, много обича да готви за удоволствие.

Скрит талант е и Борис Касабов, който е един от най-популярните футболни коментатори с над 2500 футболни мача зад микрофона. Именно той е коментатор на българския национален отбор на световното първенство в САЩ през 1994 г.

Кариерата си започва в Българско национално радио, продължава в БНТ и "Ринг", но преди да навлезе в света на медиите, Касабов работи като инженер. Една вечер негови приятели почти на шега го водят на конкурс в националното радио, където започва и кариерата му на журналист и коментатор.

Освен запален спортен коментатор, той е голям почитател и познавач на оперната и симфоничната музика. Може би това не е случайно - съпругата му е оперна певица.

Николай Александров започва кариерата си като водещ на музикалното предаване "Тримата мускетари" по "Дарик" радио. След това преминава към спортната журналистика, като част от спортното предаване "Гонг". Отразявал е редица големи футболни първенства, сред които Евро 2000, световни футболни финали, финали на Шампионска лига и турнири за купата на УЕФА, мачове на националния ни отбор и други. От много години редовно отразява подготвителните лагери на ЦСКА, на които е и фен.

Заедно със съпругата му Поля Александрова, са щастливи родители на близнаци. Обичат да прекарват свободното си време като пътуват до екзотични дестинации, като задължително опознават добре местната кухня.

Коментирай